Es selamü aleyküm dostlar .
uzunca bir mektup yazmistim sizlere .ama bir hamlede enter tusuna bastim .
bazen bunu yapmak gerek
yoksa yasanilanlarin degerini bu tusa basmak gibi sifirlayabiliyoruz.
yaptiklarimiz yapacaklarimizin tohumu degilde nedir?. Rabbime sükrediyorum, bu mutfak askini bana bagislamis elhamdülillah .
Her insanin rabbimizden sonra kacacak bir siginagi olmali bu dünya denen alemde.ruhunu dinlendirdigi bedenini yeniledigi hafifledigi ama
kacarken bile geride yada ileriye dönük birseyler birakarak olmali bu kacis ki
sucluluk hissettirmesin kendimize
dikkatli bakin kendinize, size ne kolaylastirilmis ise onu bulun.mümkün mertebe en sevdiginizdir o
size kolaylastiralan .hem insanin limani, hem basarisi, hemde doktoru oluyor
bu kolaylastirilan kendisine
sevilen kolaylasiyor ,sevdikce kolaylastiriyoruz. cünki seviyoruz. zorluklar sevgi ile asiliyor
her zorluga rabbimden gelen hediye gözü ila bakmak, dayanma gücümüzü saglamlastiriyor .
cünki sevilenden gelen kolaydir insana
beynimi bosaltmak icin dün girdigim mutfagimdan kismetimize bu var dostlar .
Tarif bana ait
Malzeme
keki icin
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
2 su bardagi un
2 yemek kasigi misir irmigi
1,5 yemekkasigi kakao (sekersiz )
1 pk kabartma tozu
&
kremasi
1 poset krem santi
1 su bardagi süt
&
meyva sosu
3 tane portakal
1 kutu kücük mandalina kompostosu (konserve süzülmüs)
1 caybardagi toz seker
1 cay bardagi su
1yemek kasigi tepeleme tereyag
cirpma kabimiza yumurtalari kirip
seker ilavesi ile iyice beyazlayincaya kadar cirpalim yüksek devirde
mikseri kapatip sütü ve siviyagi ekleyelim .bir iki kez calistirip mikserimizi tekrar kapatalim
un ,kabartma tozu,misir irimigi,ve kakaoyu ekleyip iyice karistiralim cok fazla cirpmayin sertmesmesine sebep olmayin kekinizin
30 cm lik teflon kapakli düz tavamizi tereyag ile yaglayalim cok olmasin ama.
harcimizi döküp düzleyelim
kapagini kapatip ocaginizin en düsükten bir bucuk yüksek ayarda ,ama genis aci yanan ocaginiz olsun. elektirikli ocak mutlaka diyorum, cünki gazli ocaklar da pisme ortadan olacagindan dolayi yanabilir
kapagini hic acmadan isi ayari ile oynamadan yaklasik 45-50 dakika pismeye birakin
pisen kekimizi hemen kapagini acip kenarlarini siyirarak tavadan kurtarin
servis tabaginizi tavaya kapatip ters cevirin .ama dikkat edin sakin yanmayin
tabakda sogumasi icin beklerken kekimiz
krem santimizi soguk süt ile cirpalim kekimizin üzerine sürelim gelisi güzel olmali ki sosu üzerine serviste dökerken tutsun
portakallarinizi beyaz zarlari derince olarak soyup zar yerlerinden cikartarak filet hazirlayin suyunu sIkmayi ihmal etmeyin atmayin yani
meyva sosumuzun buradaki asamayi tek tek anlatmak yerine bi resimde topladim
isinmis tavaya sekeri koyup, hic karistirmadan erimesini bekleyin. arada tavayi sallayabilirsiniz. seker eriyip karamel olunca, hazirladigimiz portakali ilave edelim.ardindan tereyagi birakalim icersine tavayi sallayarak tereyagin erimesini saglayalim hemen ardindan suyu koyup yaklasik 5 -6 dakika kaynatalim
ocagin altini kapatip süzdügümüz mandalina kompostosunu ilave edelim ocagin altini kapatip sogumaya birakalim mandalina süzülmüs hali 150 gr geliyor
pastamizi dilimleyip sosundan üzerine bir iki kasik koyup servise sunalim yapim asmalari cok gibi gözüksede, isleme gecince kolay ve kisa sürede hazirlanan bir pasta
sartlar el vermedimi ve yaportakal soymaya üsendiniz yada mandalina yok .sorun degil keki ayni sekild hazirlayip yaglanmis tepsiye dökerek isitilmis 180 derece firinda pisirin kürdan testi yapabilirisiniz 30 dakikadan sonra. portakal yerinede elma armut ne meyva isterseniz yapabilirisniz
cok yönlü bir tarif oldu .
afiyet olsun dualara talibim dostlar .agzim laf yapmayabilir ,imla hatalarim olabilir,hic bir zaman kendimde olmayani yazmamaya calistim buraya . isin özü dostlar
bir ugrasiniz olsun olmali.. severek yaptiginiz .bize verilen ne olursa olsun, sebepsiz degil.
önemli olan onu hayra cevirmek, ayni zamanda mutlu olarak rahatlayarak yenilenmek olsun..
Muhabbetle