PATATES MANTISI |
Patates mantısı hem pratik hem leziz, hem de çay sofralarına çok yakışan bir lezzet,sizlerde deneyin tadın derim,eminim çok seveceksiniz.
Diğer Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
8-10 kişilik
MALZEMELER
12 adet orta boy patates
1/2 demet maydanoz
tuz
değirmen karabiber
yoğurt sos için:
orta boy kase yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
salça sosu için:
1/2 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
PATATES MANTISI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle patatesleri kabukları ile birlikte yıkayın ve kabuklu olarak haşlayın.Yeteri kadar haşlanan patateslerin kabuklarını soyup pütür kalmayacak şekilde ezin.İnce kıyılmış yarım demet maydanoz,tuz ve karabiberini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.Cevizden büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve çanak şekli verip servis tabağına alın.,patates harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Ayrı bir kasede yoğurt,rendelenmiş sarımsak ve tuzu iyice çırpın ve patates çanaklarının içini dışarı fazla taşmayacak şekilde sarımsaklı yoğurtla doldurun (Yoğurdu servisten hemen önce çanaklara doldurmanızı tavsiye ederim).
Son olarak küçük bir cezvede yağı ısıtın,salçayı ekleyip kavurun ve yarım çay bardağını da ekleyip bir taşım kaynatıp yoğurtlu çanakların üzerine gezdirin.Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi