Es selamü aleyküm dostlar
kisacik zamana hemen bir tarif getirdim .kolay ama Rabbimin izni ile lezzet garanti
tek arzum bu yemeginiz de kullanacaginiz sucugunuz mutlaka baharatli olmali
hele ki ev sucugu olsa derim ki bak kaymak :)) tadina doyulmayacak ,
cocuklar anlamayacak ama lezzete lezzet katacak
Malzeme
500 gr ispanak (temizlenmis hali )
2 orta boy kurusogan
3 dis sarimsak
yarim cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi biber salcasi
4 parmak büyüklügünde sucuk
2 orta boy domates
3 yemek kasigi iri bulgur
1 yemek kasigi limon sirkesi
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi yemeklik toz kirmizibiber
250 ml su
tuz
ispanaklarimizi güzelce yikayip suyunun süzülmesi icin bir kenarda bekletelim onlar süzülünce irice dograyalim ocak kenarinda beklerken ispanaklarimiz .biz soydugumuz soganlari, sarimsagi ,zarini cikardigimiz sucugumuzu
mutfak robotuna koyup,ezilmeden kiyma kivamina gelecek sekilde cekelim
tenceremize siviyagi üzerine cektigimiz sucuk ,sogan ve sarimsak ,karisimini ,salcamizi ilave edip
ocak da iki dakika kadar kavuralim .üzerine sekeri, toz biberi serpistirelim
dogradigimiz ispanaklari ocaktan tencereyi cekerek tencereye ilave edelim .
üzerine
sirkeyi, kabuklarini soyup cekirdeklerini ve suyunu cikardigimiz domatesleri iri sekilde dograyalim
bulguru serpistirelim. tuzunu ilave edip, kapagini kapatalim. ispanaklar sininceye kadar bir iki dakika bekleyelim. kapagi acip karistiralim yine 2-3 dakika karistirarak harmanlayalim, zedelemeden ispanaklari ezmeden ama . üzerine suyu ilave edip kapagini kapatalim. 12 dakika yeterli bir süre orta ateste pisirelim
pisme sonunda, bir on dakika kendine gelmesi icin yemegimize zaman taniyalim.
dinlensin tadlar bir birine sinsin. kapagini yarim acik sekilde birakmayi unutmayin
zira pisme devam ettigi icin eriyebilir ispanaklarimiz
servise sunarken yaninda yogurdu ve ekmegi olmali
aci bibermi sucugumuz zaten aci ;))
afiyet olsun dostlar dualara talibim tarif elbet bana ait .sonsuz sükürler olsun rabbime
Muhabbetle