Hayirli aksamlariniz ola dostlar
yine bir hafta basi, yine rahmetin yagdigi gün pazartesi.
Bilmiyorum cikis noktasi nedir .herkezin dilinde bir "pazartesi sendromu,
kafami cevirdigim her yerde duydugum "pazartesi sendromu,!
anlamak da zorlaniyorum ben sahsen . Dile dolanan bir kelime ,nasil sorgulanmadan kullanilir .
biraz incelense, düsünülse .ne maksatla bu dilimize dolanmistir cümle bu nereden girmistir hayatimiza gayesi nedir ??
verecegim linkde Burada pazartesi ve persembe günlerinin önemine dair aciklama var.
okunmasidir dilegim .Amellerimiz Allaha arz edilirken ,sendrom olarak nitelendirdigimiz bu günü nasil heba ettigimizi birazcik olsun anlatir umuyorum .
agizdan cikanlar ne büyük vebaldir insana! iyi ve kötü yazilmak da hepsi ,satir ,satir..
söyledim bitti ,söyledim geldi gecti yok
ya da söyle diyeyim
sanal alemdeyiz yazdim gitti, ben anonimim beni nerden bilecek canim .!
ALLAH BILIYOR YETMEZMI ??
mizan kuruldugu zaman haklar arandigi zaman vay halimize!.
&
Firin sütlac var bu gün tarifimiz de
kiz kardesim vermisti tarifi , elimdeki defterimde 99 yilinda vermis ban
ozaman ne hikmetse denememisim aralarda kalmis .
tarifi üstün körü yazip gecmisim
ilk denemem basarisizlikla sonuclandi.onunda aklin da miktarlar tam kalmayinca ,caresiz kafama göre bir firin sütlac yapmaya calistim .yapilisini uyguladim yanlizca, malzemeyi kendim kombinledim .
Malzeme
1 litre süt
100 ml krema
2,5 türk kahvesi fincani pirinc
2 su bardagi su
1 yumurta beyazi
1 su bardagi seker
5 silme yemek kasigi pirinc unu
&
üzeri icin
1 yumurta sarisi
bir fiske tarcin
1 tatli kasigi silme pirinc unu
1yemek kasigi krema
pirinci yikayip tencereye koyalim .üzerine suyu ekleyip kapagi acik olarak
pirincler suyunu cekinceye kadar pisirelim
pirincler piserken yumurtamizi iki ayri kaba ayiralim beyazinin icersine 5 silme yemek kasigi olan pirinc ununu ekleyelim .sarisinada bir tatli kasigi olani .
pirincler suyunu cekince sütümüzü ilave edelim
mümkünse kasik kullanmayin cirpma teli ile karistirmaniz dibini tutmasini engelleyecektir
kaynadiktan sonra karistirmayi birakmadan 5-8 dakika kaynatin
yumurta beyazi ve nisasta karisimina kremamizi eklemeden, sarisi icin bir yemek kasigi ayirip
kalanini ile yumurta beyazi olan karisimi inceltip, tencereye karistirarak ilave edelim
karistirmayi birakmadan resimde görüldügü üzere, baloncuklar olusuncaya kadar kaynatalim
ocakdan cekip sekeri ilave edelim türkiyedeki arkadaslarimiz icin bu seker miktari az gelebilir
dilerlerse yarim bardak daha ekleyebilirler bazi arkadaslar türkiyedeki sekerlerin tad oraninda düsük oldugunu belirttiler o sebeple böyle yaziyorum
pisen sütlacimizi firina girebilcek kaplariniza paylastirin biraz üzerinin kabuk tutmasi icin bekletmelisiniz 10 dakika kadar
yumurta sarisina pirinc unu koyduk ,kremadan koyduk, en son bir fiske tarcin ekleyip iyice karistiralim
bir kasik yardimi ile sütlaclarimiza pay edelim kasigin tersi ile her yerine yayalim cok bastirmadan
firinimizi 230 derece üst izgara ayarina istalim kaseleri yüksek kenarli bir kaba koyup yarisina kadar su ekleyelim hemen firina verip yaklasik 10 -15 dakika üzerlerini firinlayalim en üstten bir asagi kat olmali
ama mutlaka izgara ayari olacak !
pisme sonunda sütlac kaselerini disariya alip üzerine tepsi kapatarak sogumaya birakalim
üzerlerini acik birakirsaniz sertlesecektir .buzdolabinda dinlendirip servise sunabilirsiniz dostlar
afiyet olsun dualara talibim
Muhabbetle