Es selamü aleyküm dostlar .
Bazi yemekler yanina bir eslik adecek tat ister. Bu tad hem ekmek yerini tutsun, hem diger yemegi kombinlesin diye .Bir gün pilav,bir gün makarna, diger gün bulgur derken,
sürec böylelikle devir daim eder gider .Rabbim yoklugunu göstermesin lakin farklilik olsun istedim
makananin tadi, pilavin haliyle birlesmis bir tad var tarifimizde bu gün .benceli haliyle elbet .
Malzeme
2 su bardagi arpa sehriye
yarim cay bardagindan biraz az siviyag
1 cay kasigi tereyag
750 ml su
tuz karabiber
&
servis icin
arzu ettiginiz miktar tulum peyniri
dogranmis maydanoz
tenceremize siviyagi koyup ,arpa sehriyemizin bir bardagini ! ekleyelim
sehriyeyi biraz siviyagla kavuralim yaklasik 1-2 dakika. daha sonra isinan arpa sehriyeye
tereyagimizi ekleyelim tuz ,karabiber ekleyelim
sehriyelerimizin rengi koyulasip, tereyaginin koskusunu alinca ,
üzerine kalan arpa sehriyemizi ekleyelim .bir iki kez karistirip suyunu ilave edelim
kapagini kapatip suyunu tam cekmeden (sehriyeler üste kalmis göz göz oluncaya degin )
resimde görüldügü üzere ocakdan alalim
kapagina kagit pecete koyup dinlendirmeye birakalim. 10 dakika sonun da kasigin sapi ile bir kez karistirip sehriyeleri parcalamadan ama ,tekrar kapatalim kapagini 8-10 dakika da bu haliyle dinlensin
tekrar kasigin sapiyla karistirin harmanlansin servise hazir beklesin bizleri
servise sunarken üzerine, ayri bir kapta karistirdigimiz
tulup peyniri dogranmis maydanoz ve bol karabiber serpistirerek servise sunun
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim
Muhabbetle