Şakşuka |
Taze ekmeği kapan gelsin J
Bugün herkesin bayıldığı , çok kolay gibi görünen ancak yapımı biraz el
oyalayıcı şakşuka yapıyoruz.
Mezelerin baştacı, yemeksiz evlerin ve yaz sofralarının ana
yemeği şakşuka için buyrun tarife….
ŞAKŞUKA TARİFİ
3 adet kemer patlıcan
5 adet sivri biber
1,5 su bardağı kızartmalık sıvıyağ
1,5 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda
yarım saat bekletin.
Sıvıyağı kızdırırıp
iyice kuruladığınız patlıcanları iki seferde kızartın. Kızaran patlıcanlarınızı
kağıt havlu serilmiş tabağa çıkartın.(fazla
yağının süzülmesi için)
Sivri biberleri patlıcanlar ile aynı büyüklükte
doğrayın. Kızgın yağda biraz diriliklerini kaybedene kadar kızartın.
bardağı rendelenmiş domates yeterlidir.Ben yaz ayarından rendeleyip biraz
kaynatıp kavanozladığım domates püresini kullanıyorum.
1 kaşık sıvıyağa rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsakları
ekleyin. Ardından şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip domatesin suyu hafif gidene
kadar sosu pişirin.
harmanlayın, isterseniz üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.