Hayirli sabahlar dostlar.
ramazan bereketi ile geldi elhamdülillah. dün aksama ne yapsam diye düsünürken
rabbim ilham verdi .
dedi dostlarina lezzetli birseyler cikar. elhamdülillah,görüntü yukarida .
lezzet ,sunum,bereket,hepsi bir arada.ismini papatya köfte koyduk .yaninda pilav ile iftar sofralarinizi süslemesi dilegimle hadi bismillah .
tarifimiz 6 kisilik. kisi basi bir tane hazirlaniyor .miktari arttirarak davet sofraniz icin hazirlayabilirsiniz iftar vaktine bir saat kala firina veriniz ki sunuma kadar hazir olsun.
zira peynirli oldugu icin sonradan isitilmasi uygun olmaz taze taze sunulmali .
TARIF BANA AIT
malzeme
4 -5 ader orta boy uzun patates (uzun patates ebet olarak uygun )
350 gr kiyma
1 kücük kuru sogan
2 dilim tost ekmegi
1 cay bardagi krema
1 tane mozzerella peyniri
tuz karabiber muskat rendesi
varsa iki yemek kasigi parmesan peyniri
öncelikle kiymamiza kuru soganimizi incecik dograyalim rendelemenizi istemiyorum zira soganin aci suyu kiymayi karartiyor .islattigimiz iki dilim tost ekmegini suyunu sikalim kiymaya ekleyelim
tuzu karabiberi ve biraz muskat rendesini ekleyip karistiralim .
uzun uzadiya yogurmaniza gerek yok karismasi kafi .
patatesi soyup mandolin rende ile rendeleyelim patatesin dar kenarindan
belirtmeliyim cok ince olmali patates yapraklarimiz .
elinizde cok ugrastirici olacakdir bu islem ve o incelikde kesmek nerede ise mümkün olmaz .
yani bu rende sart .yoksa bileginize kuvvet bu lezzeti tatmaniz
mümkünse keramik yada teflon kabinizi biraz tereyag ile tabani yaglayin
resimde görüldügü üzere taban icin yapraklari cicek gibi yerlestirin iki üc kat olmali
biraz tuz ve karabiber serpistirin
üzerine kremanin birazini gezdirin bu patateslerin arasinin kurumasini engelleyecek .
köfte harcimizdan kisi basi avcunuz dolusu alin
avcunuz büyüklügünde elinizde acin
hazirladigimiz patates yataginin üzerine koyun .biraz daha kremadan gezdirin .
tekrar patates yapraklari ile üzerini kaplayin .kenarlarina da koymayi ihmal etmeyin.
elinizle hafif bastirarak formunu korumasini saglayin
korkmayin dagilma olmayacak Allahin izni ile
tekrar kalan kremayi gezdirin .mozzerella peynirini alti esit parcaya bölün
her birinin üzerine bir tane olacak sekilde koyun .varsa bu asamada parmesan peynirini serpistirin. mozzerella peyniriniz yoksa kasar kullanabilirsiniz sirca parmak kalinliginda olsun.
bulma imkaniniz varsa ne olur parmesan peynirini mutlaka kullanin .
lezzeti yerken fark edeceksiniz .
önceden isitigimiz 220 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirelim .
bu 45 dakikanin son 10 dakikasinda isiyi 180 düsürün yanmamasina özen gösterin
firina göre farklilik gösterebilir her yerinin esit olarak kizarmasi gerekli.
ister pilav isterseniz makarna ama mutlaka yesil salata ile servise sunun .
afiyet olsun dostlar sofraniz bereketli sükrünüz daim olsun
duaniza talibim Muhabbetle