Hayirli bir gün dileklerimle dostlar
kisacik zaman diliminde hemen bir tarif birakayim istedim
tek kisilik bir iftariyelik yada sahurluk diyelim adina ..
uzunca süre tok tutugunu belirteyim yaninda cay ile sicacik erimis peynirin tadi ile hos.
tarif bana ait
malzeme
1 uzun baget ekmek
15-20 tane cekirdekleri cikarilmis biberli yada sade yesil zeytin
1 kahve kasigi kekik
1 kahve kasigi pul biber
yarim cay kasigi karabiber
1 avuc kücük dogranmis kurutulmus domates
yarim cay bardagi hakiki zeytinyag
1 kücük dis sarimsak
tuz
her parcaya bir tane olacak sekilde genis dilimlenmis kasar peyniri
servis icin
roka
arzu ederseniz icersine koymak icin
haslanmis yumurta ,yada ton baligi yada bir gün önceden kalmis et kavurmasi
yada kizarmis tavuk
resimde görüldügü üzere ekmekleri ortadan keselim
bir kabin icersinde sarimsagi ezip kuru domatesi dograyalim
zeytinleri de kücük dograyip tüm malzemeyi karistiralim
ekmeklerin icersine malzemeden biraz sürelim .
kuru domatesleriniz cok sert ise bir süre sicak suda bekletip suyunu kurlayip
öyle malzemeye ilave edin
malzemenin birazini da üzerlerine sürün elinizle .
isitilmis yagli kagit serilmis tepsiye koyun 200 derece firina verin
malzemenin kokusunu alinca
yaklasik 15-20 dakika
ekmeklerin üzerine peynir dilimlerini koyun .püf noktasi ne kadar bol okadar lezzet ;)
peynir eriyip kizarincaya kadar firinda tutun
serviste verdigim önerilerden birini secin yada sade bu haliyle tüketin.
ama roka ve cay olmassa olmazi biline
basit ama özenli hazirlanmis ekmek
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle