İZMİR KÖFTE |
Yeni haftaya; yeni bir tarif, yeni bir menü,sahur önerisi ve bir iftar sofrası ile startımızı verelim.Bakalım arkasından neler gelecek :)
Geçtiğimiz günlerde iftara annemi ve kardeşlerimi konuk etmiştim.Plansız bir davet olduğu için çok iyi hazırlanamadım ama gönüller bir olsun dedik hazırladık soframızı :)
Yedik, içtik doyduk çok şükür, daha ne olsun değil mi?
O günkü menümüzün yıldızı İzmir köfteydi,bugünkü tarifimde o yıldız olacak.Çoğumuzun yaptığı ve çok sevdiği İzmir köftenin tarifini birde benden okuyun istedim.Bakalım ben nasıl yapıyormuşum ? :)
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden hepimize hayırlı iftarlar.
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Köfte tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
Mısırlı,Bol baharatlı tarhana çorbası
İzmir köfte
Mevsim salata
iftariyelikler
Yoğurtlu semizotu salatası
Cacık
Zeytinyağlı taze fasulye
Tel şehriyeli pirinç pilavı
Meyve tabağı
Tiramisu (kedi dilli)
Sahurda hala ne yapacağınıza karar veremediyseniz,bayat ekmek pizzası yapın derim,hem bayat ekmekleriniz değerlensin hemde misler gibi bir pizzanız olsun.Tarif için tıklayın lütfen...
İZMİR KÖFTE
İZMİR KÖFTE |
MALZEMELER
4-5 adet orta boy patates
7-8 adet ince sivri biber
Köfte için:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 adet yumurta
tuz
tuzot
kimyon
değirmen karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
sosu için:
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 tatlı kaşığı un
1,5 su bardağı bardak su
üzerine :
ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tüm köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun.İyice yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekil verin ve kızdırdığınız yağda kızartıp fırın tepsisine alın.
Diğer taraftan patatesleri soyun ve elma dilim doğrayın.Onları da ayrı bir yağda kızartın ve fırın tepsisine alın.Sivri biberleri de köfte ve patateslerin üzerine dizin.
Son olarak sos için ; ayrı bir tavaya köfteyi kızarttığınız yağdan bir kaç kaşık alın ve kabuğunu soyup,küp küp domatesleri,salçayı,unu ve tuzu ekleyip karıştırarak pişirin.Pişen sosa 1,5 bardak kadar sıcak su ekleyip biraz tıngırdatıp ocaktan alın ve köftelerin üzerine dökün.Eğer daha sulu seviyorsanız biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz.En son kıydığınız maydanozları da üzerine serpip 200 dereceli fırında patatesler yumuşayıp,üzerindeki biberler kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
İZMİR KÖFTE |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi