BUĞDAYLI PAZI ÇORBASI |
Bugün de sizler için nefis bir çorba hazırladım.En sevdiğim çorba çeşitlerinin başında gelir buğdaylı çorbalar.Belkide köy çorbalarını andırdığı içindir ya da anneannemin çorbalarına benzediği için,kim bilir ?
Bu defa pazı ile pişirdim buğday çorbamı,yaparken çok lezzetli bir şeyler çıkacağını biliyordum ve yine yanılmadım.Hem çok besleyici hem de çok leziz bir çorba tarifim daha oldu.Sizlerde deneyin,tadın derim,eminim çok beğeneceksiniz.
Günün menüsüne ve Sahur önerime göz atmayı unutmayın.
Buğdaylı pazı çorbası
Patates püresi yatağında soya soslu et
Kuru siyah erik kompostosu
Kabak tarator
Vişne soslu su muhallebisi
Sahurda ise ıspanaklı dolama börek yapabilirsiniz.Eğer ıspanak bulamazsanız dilediğiniz başka bir malzeme ile de yapabilirsiniz.Tarif için Tıklayın lütfen...
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan , Çorba tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
BUĞDAYLI PAZI ÇORBASI
BUĞDAYLI PAZI ÇORBASI |
1 bağ pazı
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 lt. su
2 su bardağı etsuyu
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
tuzot (sebzeli çeşni)
terbiyesi için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
BUĞDAYLI PAZI ÇORBASI |
Öncelikle pazıyı saplarından ayırın,yapraklarını yıkayın ve ince ince doğrayıp bir kenarda bekletin.diğer tarafta tencereye su ve et suyunu alıp kanatın.Haşlanmış buğdayı ve pazı yapraklarını ekleyip pişmeye bırakın.Ayrı bir kasede yoğurt ve unu pütür kalmayacak şekilde çırpın.Pazılar yeteri kadar pişince alıştırma yöntemiyle kaşık kaşık yoğurt,un karışımına çorbadan ekleyerek ılıtın ve karıştırarak çorbaya ekleyin tekrar kaynamaya bırakın.Küçük bir tavada tereyağı ve sıvı yağı kızdırıp kaynayan çorbaya ekleyin.Son olarak tuzunu ve tuzotunu (sebzeli çeşni) da ekleyip biraz daha kaynatın ve ocaktan alın.
Not: Eğer kıvamı koyu gelirse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
Üzerine kırmızı toz biber serpip sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi