Etkinliğimizin 23.tarifi Çorum’da sıkça
yapılan ve Çatal Çorba olarak ta bilinen Çatal Aşı yemeği. Etkinliğimize bu
nefis yöresel yemeğimizle katılan blogcu arkadaşım Hünerli Eller’e teşekkür
ediyorum.
Malzemeler:
- 1
su bardağı yeşil mercimek - Yarım
su bardağı yarma (buğday kırığı) - 2
yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz
sosu için;
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Nane
Tavaya
tereyağını alın ve minik doğranmış
soğanları yağda kavurun. Üzerine pul biber
ve nane ekleyin.
Hazırlanması:
- Yeşil mercimeği ayıklayıp, yıkayıp, üzerini
geçecek kadar su ilave ederek pişirin. - Mercimek biraz
diriyken içine yıkanmış yarmayı atın. - 2
kaşık zeytinyağı ve tuzunu ekleyip, yarmalar pişene
kadar pişirin. - Suyu azalırsa sıcak su
ilavesi yapın. - Sosunu hazırlayıp çorbanın üzerine gezdirin.