Etkinliğimize Çorum ve çevresinde çok sık yapılan Kurutulmuş
yeşil fasulye yemeği ile katılan Şeyda Hanım’a teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- 1
dizin kurutulmuş yeşil fasulye - 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Sıcak su
Hazırlanması:
- Öncelikle
kurutulmuş fasulyeleri geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave
edip haşlayın. - Haşlanan fasulyelerin ipini kesip fasulyeleri ipten çıkarın ve
bol su ile yıkayıp suyunu süzün. - Ayrı bir tencereye küp doğradığınız soğanı ilave
edip sıvıyağda kavurun. - Kavrulan soğanların üzerine salçayı da ilave edip
tekrar kavurun. - Haşlanmış fasulyeleri ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte
pişirin. - Piştikten sonra ister sade ister sarımsaklı yoğurtla birlikte servis
yapabilirsiniz.