uzunca bir süredir tariflerimi yayınlamak için fırsat bulamıyamıyordum.....oğlumun okul, özel ders arası trafiği yoğundu.....dersler için bu sene yaptığımız sporu bile bıraktık..ailecek özveride bulunulan yıllar demek ki lise...liseli velilerin neden çok okul muhabbeti yaptığını şimdi anlamaya başlıyorum....ister istemez bu çarkın içinde buluyorsunuz kendinizi....Allah bütün çocuklarımızın ve velilerin emeklerini boşa göndermesin....
son günlerde elimden düşürmediğim bir kitap var...okuması keyifli ve kısa sürede bitirebileceğiniz bir kitap...."kan grubunuza göre beslenme"....Peter j. D'Adamo'nun harika bir kitabı.....bazılarımızın yaptığı diyetlerin neden işe yaramadığını anlayacağı, beslenme ile ilgili yaptığımız yanlışlarla ilgili kafanızda şimşeklerin çakacağı bir kitap....insanın kanına dokunan bir kitap.....:)))
harika bilgiler var ve hepside bir tıp adamı olan D'Adamo tarafından yazılmış....hepsi bilimsel verilerle desteklenmiş....ben ikna oldum açıkçası
benim kan grubu beslenmemde kırmızı etten uzak durmam gerektiği yazıyor....gerçekten çok sevmeme rağmet et yemeklerinden sonra yorgun halimin açıklaması yapılmış kitapta....kitabı mümkün olduğunca uygulamayı düşünüyorum...
ama bir antepli ile evli olunca kırmızı etten uzak durmam pek mümkün değil.......antepte hafta sonu kebabını beyler yapar klasiğinide herkes biliyordur.....:))))...yemek demiyorum dikkat kebap...:)))....çünkü beyler mutfağa girip çorba ile uğraşmaz...:))
"öğrendiğiniz şeyi uygulamazsanız sizin olmaz" mantığı ile, eşim geçen hafta bir arkadaşı ile yediği yaprak kebabınını çok beğenmiş, öğrendiği bu kebabı hemen bu hafta sonu yaptı.... .....tarifi kebap severler için çok kolay.....eşim de ben de dışarıda güzel bir lezzet yakaladıysak, daha sonra ailecek mutlaka gidiyoruz....henüz yaprak kebabı yemeğe gidemedik, ama ilk fırsatta gidip sizlerle yerinden resimleri de paylaşacağım...
etini cumartesi gününden aldı...jülyen doğradı ve sütle marine edip bir gece bekletti...
pazar sabahı
* zeytinyağı
* toz biber
* azıcık kekik
* azıcık kimyon
bütün harcı karıştırıp etle öğleden sonraya dek dinlendirdi
sonra şişlere şekilde görüldüğü gibi kıvrımlı dizip, şık bir şekilde mangalda pişirdi...:)))
aslında lezzet olarak belkide şişten farkı yok ama, değişiklik yapmak isteyenler için, güzel bir hafta sonu pikniği için alternatif...