KUŞKONMAZ SALATASI |
Bugün sizlere nefis olduğu kadar sağlıklı,sağlıklı olduğu kadar da pratik bir tarifim var.Geçtiğimiz günlerde Nomad Tarım'ın kuşkonmaz gönderdiğinden bir önceki yazımda bahsetmiştim.Geldiği gün ilk iş en basitinden salatamı yapıverdim.Basit ama lezzeti ne deseniz değiyor.Tam mevsimi,kuşkonmazlar tezgahlarda boy göstermeye başlamışken mutlaka deneyin,sizde tadın derim.Önümüzdeki günlerde başka tariflerimde olacak takipte kalın :)
Diğer salata tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
750 gr kuşkonmaz
sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 limonun suyu
tuz
haşlamak için :
yeteri kadar su
4-5 çay kaşığı tuz
buzlu su (haşladıktan sonra şok etkisi yapmak için kullanacağız)
KUŞKONMAZ SALATASI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuşkonmazları kök kısmından yaklaşık 4-5 cm kadar keselim (kestiğimiz kök kısmından çorba yapacağız bu nedenle atmıyoruz).Kalın lifli bölgeleri (kılçıklı) temizleyelim.
Tencereye bolca suyu ve tuzu koyup(tuzunu suyuna bolca katmamızın sebebi sonradan atılan tuzu içine çekmemesi) kaynatalım ve yıkayıp temizlediğimiz kuşkonmazları ekleyip yaklaşık 8-10 dakika kadar orta sertlikte haşlayalım (benim kuşkonmazlarım kalındı ve 9 dakika gibi bir sürede pişti) Haşlama süresi kuşkonmazların kalınlığına ve tazeliğine göre değişebilir,5 dakikadan sonra mutlaka kontrol edin.Haşlanan kuşkonmazları süzgeç kepçe yardımıyla kaynayan sudan çıkarıp hemen buzlu suya atalım(bu işlem kuşkonmazların rengini koruyacak,daha diri kalmalarını sağlayacaktır).Bir kaç dakika sonra buzlu sudan çıkarıp süzelim.
Diğer yandan tüm sos malzemesini bir kasede güzelce karıştırıp servis tabağına aldığımız kuşkonmazların üzerine eşit bir şekilde dökelim.Sosunu döktükten sonra bir süre dinlendirip servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi