Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Bugün sizlere çok keyifli bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Yanında da yemek danışmanı sevgili Gülhan Kara'nın nefis Anne köftesi tarifi var.Anne köftesini hepimiz zaten biliriz,annelerimiz bize bol bol yapardı bizde afiyetle yerdik,şimdi de biz çocuklarımıza yapıyoruz,onlar afiyetle yiyorlar :)
Bilindik ama en güzel köftedir,aşağıda ki tarifte sevgili Gülhan Kara'nın tarifi mutlaka göz atın derim.Şenliğe gelince,şenlik İstanbul'da yapıldı ve bitti ancak Türkiye'nin 14 şehrinde şenlikler devam edecek,katılmak isterseniz bilginiz olsun istedim,ayrıntılı bilgiler aşağıda.
Etkinlikte emeği geçen herkese özellikle,güler yüzü ,samimiyeti için Gülhan Kara'ya çok teşekkür ediyorum.
Fairy “Fairy Köfte Şenliği”nde en iyi bilinen büyük boy bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkadı
İstanbul’da bugün start alan“Fairy Köfte Şenliği”nde markanın reklam yüzü Berna Laçin, toplam 40 aşçının hazırladığı 2 ton köfteyi gün boyunca 25 bin kişiye bedava dağıttı. Fairy’nin en iyi bilinen büyük boy bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkayabilme özelliği, katılımcılar önünde test edildi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel Fairy Yemek Şenliği İstanbul’da start aldı. “Fairy Kuru Fasulye Şenliği”, “Fairy Hamsi Tava Şenliği”, “Fairy Kavurma Şenliği” ve “Fairy Lokma Şenliği”nin ardından “Fairy Köfte Şenliği”, markanın reklam yüzü Berna Laçin ve P&G Türkiye ev sahipliğinde 27 Nisan Cumartesi Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleşti. “Fairy Köfte Şenliği”nde, Fairy’nin en iyi bilinen büyük boy bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkayabilme özelliği, katılımcılar önünde test edildi.
“Fairy Köfte Şenliği”nde, 2.2 metre çapındaki dev tavada aşçılar tarafından hazırlanan 2 ton köfte, gün boyunca 25 bin kişiye ücretsiz dağıtıldı. İstanbul’dan sonra iki ay boyunca il il gezecek olan “Fairy Köfte Şenliği” ile 14 ilde toplam 120 bin kişiye 8.5 ton köfte dağıtılacak.
“Fairy Köfte Şenliği”nde keyifli vakit geçiren katılımcılara eşlik eden Berna Laçin, ailesi ve dostları için güzel sofralar hazırlamaktan, yemek yapmaktan çok keyif aldığını söyledi ve şöyle devam etti:
“Mutlu Mutfaklar” (www.mutlumutfaklar.com) fikri ile yola çıkan Fairy, leziz yemek tarifleri ve mutfak sırlarını Türk tüketicileri ile paylaşmaya devam ediyor. Geçen senelerde Fairy Yemek Şenlikleri’nde tüketicilerle bir araya gelerek hep birlikte Fairy mucizelerine tanıklık etmiştik. Bugün de Beşiktaş Meydanı’nda beşincisi düzenlenen “Fairy Köfte Şenliği”nde hep bir aradayız. Köfte, yediden yetmişe herkesin sevdiği özellikle çocukların vazgeçemediği muhteşem bir lezzet... “Fairy Köfte Şenliği”nde, Türk mutfağının vazgeçilmez mönüsünde yer alan enfes kızarmış kokusuyla iştah kabartan köfteler yedik. Kızartma yağı ev hanımlarının çıkarmakta en çok zorlandığı bulaşık kirlerinden biridir. İşte biz de Fairy’nin en iyi bilinen büyük boy bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkayabilme özelliğini katılımcılar önünde test ettik ve Fairy’nin mucizesine tanık olduk.”
Farklı köfte tariflerini ve püf noktalarını paylaşan ve köfte hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin köftelik kıymanın doğru seçilmesi olduğunu vurgulayan Fairy Yemek Danışmanı Gülhan Kara, “Hepimiz köfte severiz, hele anne köftesi vazgeçilmezdir. Ekmek içi ve soğan köfteye yumuşaklık verir, ayrı bir lezzet katar. Anne köftesi sıcak veya soğuk yenebilir. Kekik ve kimyon köftenin vazgeçilmez baharatlarıdır. Köftelerinizin içinin de dışının da iyi pişmesi için çok yüksek ateşte pişirmemeye ve tavaya dizerken çık sık olmamasına dikkat edilmeli” dedi.
Anne Köftesi
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
800 gr köftelik kıyma
1 büyük kuru soğan
4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, nane
Gerekli malzeme:
800 gr köftelik kıyma
1 büyük kuru soğan
4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, nane
· Soğanı rendeleyip maydanozu kıyın. Ekmekleri ıslatıp sıkın.
· Kıymayı yoğurma kabına alıp soğan, ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları kıymaya ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 30 dk kadar dinlendirin.
· Elinizi ıslatarak karışımdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde şekillendirin.
· Bir kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağı koyup ocağı yakın ve yağı kızdırın.
· Köfteleri ekleyin ve her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp yanında salata, pilav, ayranla birlikte veya ekmek arası yaparak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...