Es selamü aleyküm dostlar .hepimize hayirli bir hafta sonu diliyorum
Dostlar insanin kenarda kösede yedekde birseyleri olmali zorladingi günler adina .
Dosyalarimin icinde buldugum tarifim sükür imdadima yetisti .Demek ki ne yapmak lazim??
blog sahibesi iseniz, muhakkak yedekde bir tarifiniz olmali ,ziyaretcilerinizi mahsun birakmamak adina.
dilerim beyenilir tarif bana ait
malzeme
Hamuru icin
200 gr oda isisinda tereyag yada margarin
50 ml siviyag
160 gr pudra sekeri
2 yumurta sarisi
yarim pk kabartma tozu
1 cay bardagi hindistancevizi
650 un
§
krema malzemesi
60 gr nisasta
180 gr seker
500 ml süt
2 yumurta beyazi
1 tüm yumurta
150 gr yogurt
300 gr labne peynir
6 yemek kasigi ince irmik
1 su bardagi hindistan cevizi
§
1 büyük kutu konserve ananas 500 gramlik
§
öncelikle hamurumuzu hazirlayacagiz
cirpma kabimiza un ve hindistancevizini harici malzemeyi koyup
krema seklini alincaya kadar cirpalim.
üzerine unu ekleyip karistirmaya devam edelim
sayet sabit mikseriniz yoksa, su yöntemi uygulayabilirsiniz .
önce el mikserinizin cift ucunu takip cirpin daha sonra mikserin bir ucunu cikarip unu ekledikden sonra, tek ucla karistrin hamurunuz bu hali alacaktir .Her el mikserinin iki cesit ucu vardir bir tanesi cirpma bir tanesi yogurma ucudur. Bu islemde biz hamur yogurma ucunu kullanmaliyiz
sayte cok büyük kalmis topaklari varsa elinizle biraz ufaltin
hamurumuz bizi bir kenarda beklerken ,biz krema malzemesini hazirlayalim.
cirpma kabiniza tüm krema malzemesini iyice cirpin . hic topaklanma kalmasin
burada belirtmek istedigim bir nokta var .kullanacaginiz irmik cok iri olmamali..
cabuk pisen ince irmikden kullanmalisiniz. sayet irmiginiz iri ise, miktarini azaltin .
Dikdörtgen borcam tepsinizi hafif yaglayin .yagladiginiz tepsiye hamurunuzun yarisini koyup elinizle hafifibastirarak düzleyin .200 derece önceden isitilmis firinda ön pisirme yapin 15 dakika
pisen hamurumuzu hemen firindan alip, bekletmeden suyunu süzüp dilimleyip
küplere böldügünüz ananaslari hamurunuzun üzerine yerlestirin
ananslarin üzerine kremayi bosaltip
dikkatlice tekrar ayni isidaki firina koyup bu sefer 30 dakika pisirin
30 dakikanin sonunda kalan diger hamuru pastamizin üzerine serpistirip
20 dakika daha pisirin
pisen pastamizi iyice soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpin
Arzu ederseniz cirpilmis krema esliginde dilimleyerek servise sunabilirsiniz
Afiyet olsun dualara talibim
dostlar
