Es selamü aleyküm dostlar .
yerken agizda dagilan bir okadar portakal kokan durdukca lezzetlenen bir kek .yapimi kolay ancak birgün beklemesi gereken bir lezzet .tarifi bana ait .
mutlaka ama mutlaka bir gün önceden yapimali
malzeme
4 yumurta
4 yemek kasigi oda isisinda tereyag
1 su bardagi toz seker
2 su bardagi tepeleme un
1 pk vanilyali puding
1 pk backpulver
yarim su bardagi portakal suyu
1 portakalin kabugu
serbeti
2 portakalin suyu
4 yemek kasigi seker
en üstüne
pudra sekeri yaklasik 3-4 yemek kasigi
yapilisi
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim. uzun kek kalibimizi aluminyum folyo ile kaplayalim
mikserimize mutlaka oda isisindaki tereyag koyup iyice beyazlayincaya kadar cirpalim .yavas yavas sekeri ekleyin .rendelediginiz portakla kabuklarini da ilave edin iyice harmanlansin kokusu malzeme ile cirpma islemi bittiginde seker erimis olmali icersinde .
tekarar cirpmaya devam ederek birer dakika ara ile yumurtalari teker teker kirarak cirpin
bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyali pudingi karistiralim en son mikserin hizini düsürerek unlu karisimi ilave edelim .yarim bardak portakal suyumuzu da ekleyip, mikseri kapatalim .
harcimizi kalibimiza bosaltip kalipta düzleyelim .
hemen isittigimiz firina verip yaklasik 50 dakika pisirelim .firinin tarzina göre degisebilir kürdan testini yapmayi unutmayin .
kekimiz piserken firinda biz serbetimizi hazirlayalim portakal suyunu ve sekeri ocaga koyalim kaynadiktan sonra bes dakika kaynamasi yeterlidir ocaktan alip kenarda bekletelim .
pisen kekimizi firindan alip kalibindan cikaralim
biraz soguyunca serbetimizi vermeden evvel uzun bir sis yardimi ile sik araliklar ile delelim .
üzerinden bu batirdigimiz yerlerden serbetimizi verecegiz .daha sonra serbeti kasik yardimi ile üzerinden kekimize verelim. iki yemek kasigi kadar portakal suymuzdan bir kaba ayiralim. tekrar kekimizi folyeye sarip bir gece bekletelim ...ertesi gün ayirdigimiz serbetimizin icersine pudra sekerini koyup karistiralim koyu bir kivam olmasi gerekli .
en üzerine sürelim.normal pudra sekerini serperseniz nemden dolayi eriyecektir
dilimleyerek servise sunabilirsiniz .sürec uzun olsada planlandiktan sonra tadilmasi gereken bir lezzet inanin bana
afiyet olsun dualara talibim dostlar