Haftaya yine nefis bir tarifle başlayalım dedim.Ne kadar alengirli görünse de aslında çok da zor değil.Sadece aşamaları fazla ama zaten o da bir çok yemek için geçerli bir kuraldır.tek aşamayla yaptığımız yemek sayısı iki elin parmaklarını geçer mi bilmem ?
Yine Usla workshop'undan kalma bir tarif ama ravioli ile bu workshop'un tariflerini de bitirmiş oluyorum (sonundaa:).
Daha evvel ravioli yaptınız mı bilmiyorum ama yapmadıysanız denemeye değer bir lezzet onu biliyorum.Biz mevsimine uygun olsun diye şefimizin isteğiyle, bal kabağıyla yaptık siz başka bir malzeme de kullanabilirsiniz,içine hangi harcı koysanız yakışır bence.Bal kabaklı hali nasıldı diye fikrimi sorarsanız ben çok sevdim ama çok değil.Tabi bunda damak tadının etkisi çok büyük,mesela bir çok arkadaşım oldukça beğendi.Dilerseniz bal kabaklı yapın dilerseniz başka bir malzemeyle tercih sizin diyorum ve tarife geçiyorum.
5-6 kişilik
MALZEMELER
Hamuru için:
200 gr. un
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
iç harcı için:
1 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
1/2 su bardağı ceviz kırığı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
sos için:
1 su bardağı krema
1 adet küçük kuru soğan
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı parmesan
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir kaba unu alıp havuz gibi açalım.İçine yumurta ,tuz ve zeytinyağını katıp yoğurmaya başlayalım.Hamur ilk başta dağılan bir hamur olacak ama yoğurdukça kendine gelecektir.Yaklaşık 7-8 dakika kadar yoğuralım.Oldukça sert bir hamur olacak,hazırladığımız hamuru streç filme sarıp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
bal kabaklı harç için:
Diğer taraftan bal kabaklı harç için,tereyağını tavaya alıp eritelim ve rendelenmiş bal kabaklarını soteleyelim.Ardından kabaca doğradığımız cevizleri,baharatları,tuzu ve parmesanı ekleyip lezzetlendirelim ve soğumaya bırakalım.
Kremalı sos için :
Sos için, tereyağını tavaya alıp eritelim,yemeklik doğranmış soğanı ekleyip şeffalaşana kadar kavuralım.Ardından tüm malzemeleri ilave edip kısık ateşte 2 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
Dinlenmiş olan hamurumuzu eğer varsa makarna makinesinde yoksa merdaneyle unlayarak börek yufkası kalınlığında açalım.
İçine fotoğrafta görüldüğü gibi, açtığımız yufkanın yarısına kadar (kalan yarısını üzerine kapatacağız) aralıklarla bal kabaklı harçtan tepeleme 1 çay kaşığı koyalım.Harçların etrafını suyla hafif ıslatalım (bu ravioli'leri kestiğimizde açılmamaları için).
Kalan yufkayı da harçların üzerine kapatıp ıslattığımız yerlerden elimizi gezdirip yapışmasını sağlayalım.
Ve dilediğimiz kalıpla harçların etrafından keselim.Kalan hamurları birleştirip tekrar yoğurup,bitene kadar aynı işlemleri uygulayalım.
Hazır olan ravioli'leri kaynattığımız bol tuzlu suda yaklaşık 4 dakika kadar haşlayalım.
Haşlanan ravioli'leri süzgeç kepçeyle alıp hemen sosun içine atıp karıştıralım ve sıcak olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi