canlariiiiiiiim selamün aleyküm hepimizin cumasi mubarek olsun .
Rabbim dün bizlere pide nasip eyledi. arzu ederseniz sizlere nasip eder insAllah
aksama yetisir düsüncesi ile ekleyeyim dedim .
yaninda ayran ile nefis bi olay.. hamdolsun alemlerin Rabbine .
etli degil pidemiz ve tarif bana ait .
vejeteryan takildim bu kez. her zaman et istenmiyor saglikli da degil .cocuklara sebze yedirmenin yollarindan bir kaci diye düsündüm
umarim beyenirsiniz ;)
kagit kalem hazirdir umarim malzememiz söyle
hamuru icin
5 su bardagi un
1 küp maya
2 corba kasigi kadar sivi yag
2 kahve kasigi seker
2 su bardagi su (yaklasik )
tuz
&
ic malzeme
500 gr mantar
8 tane taze sogan
1 büyük patates
yarim ama büyük sari yada kirmizi biber
yarim bag maydanoz
1 kahve kasigi kekik
100 gr beyaz peynir
tuz, karabiber arzu ederseniz pul biber
üzerine serpmek icin 1,5 su bardagi kasar peyniri (rendelenmis )
kenarlarina sürmek icin de bir yumurtanin sarisi
sebzelerimizi hazirlamadan ilk önce hamurumuzu hazirlayalim .
hamur icin olan malzemeleri bir kaba koyalim .suyun bir bardagi haric nedenmi?
hamur aldikca kalan suyu ilave edelim. güzelce yoguralim kulak memesi tabiri yine gecerli burada
o yumsaklikta olmali yani .üzerini örtüp mayalanmasi icin bekletelim sicak bir ortamda .
o mayalanirken biz sebzeli karisimi hazirlayalim
mantarlari yikaminizi istemiyorum !
mantar alirken mümkünse büyüklerinden almaya özen gösterin ..
topraklarini bir firca ile temizleyin daha sonra islak mutfak kagidi ile silin.
yikarsaniz sorumluluk kabul etmiyorum cünki lastik misali bir mantar yemek zorunda kalacaksiniz
hamurunuzun altida kitir olmayacak mantarin suyundan islanacak cünki
mantarlari bu sekil dograyalim
patateslerde ayni sekil dograyalim
sogani, biberi maydanozu dogadik .peyniri ufaladik icersine
baharatlari ile tatlandirdik tuzuna dikkat etmenizi istiyorum zira mantar fazla tuz kaldirmaz karistiralim hamurumuzda kabardi yani iki kati oldu .yumurtadan biraz büyük beze aldik avcumuzun dolusu yani
hafif unlanmis tezgah üzerinde uzun oval seklinde actik
icersine yaklasik 2,5 yemek kasigi harcimizdan koyduk resimde görüldügü sekil kenarlarini üste kivirdik
yaglanmis tepsiye koyduk firinimizi önceden 200 derece isiya ayarladik isindi
pidelerimizin üzerine yumurta sarisina bir kac damla su ekleyip (kolay sürülmesi icin )
pidelermize firca yardimi ile sürdük kenarlarina
ortasina kasar peynirinden serpistirdik bir miktar
dogruca firina biraktik besmele ile
kabarip kizardiklari zaman firinimizdan aldik yaklasik 20-25 dakika bir yandan ayranimizi hazirlayalimmi ;)
dumani üzerinde keserken citirtisina kulak verip
sofradakileri cok bekletmeden dogru sofraya
dilimizde sükür olmayanlara da nasip eylemesini dileyerek yaradandan
afiyet sifa olsun insAllah .dualara talibim dostlar tüm yüreklere selam olsun
yorumlariniz icin simdiden sonsuz sükran hepinize