| ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
Günlük güneşlik bir günden herkese merhaba.
Tabi günlük güneşlik sadece dışarıda,onun dışında da her şey günlük güneşlik olabilseydi keşke ama değil işte,Allah bugünümüzü aratmasın.
Bugün sizlere hepimizin evinde pişen klasik bir zeytinyağlı getirdim.Birde benden okuyun istedim.Ben kavurarak ve az da olsa salça katarak yapıyorum,aksi taktirde bizimkiler yemiyor,eşime salçasız yemek yedirmek çok zordur.Yoksa bende isterim tüm malzemeyi tencereye üst üste diz, suyunu koy pişsin ama hayatta yediremiyorum.Doğruyu söylemek gerekirse bu şekilde daha leziz oluyor bizimkilere hak vermemek elde değil.İtiraf edeyim bende bu halini daha çok seviyorum,hadi birde benim tarifimle deneyin bakalım siz beğenecek misiniz? :)
MALZEMELER
500 gr taze fasulye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
tuzot
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber (isteğe bağlı)
1/4 limonun suyu
2 su bardağı kadar su
| ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri dilediğimiz gibi doğrayalım,ben bu defa bir ortadan yatay,bir dikey kesip dört parçaya böldüm,duruma göre yada fasulyenin cinsine göre bütünde pişirdiğim olur.Ardından zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım,önce yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım,şeffaflaşması yeterlidir.Sonra rendelenmiş domates ve kesme şekeri ekleyip biraz daha kavuralım.Salçayı ekleyip bir iki daha çevirip iyice karıştırdıktan sonra fasulyeleri de tencereye alıp onları da birkaç kez ters yüz edip karıştıralım.
Son olarak tuzunu ve suyunu ekleyelim ve önce orta ateşte kaynamaya sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım.Çok fazla karıştırmamak kaydıyla arada hafif karıştırarak kontrol edelim.Pişen yemeğimize en son baharatlarını ve limon suyunu ekleyip son kez karıştırıp ocaktan alalım,kapağını kapatıp ılımaya bırakalım.Oda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına kaldırabiliriz.
Soğuk yada ılık olarak servis edebilirsiniz..
Not: Ben diğer yemeklerdeki kadar olmasa da hem biraz da olsa kavuruyorum hemde biraz salça katıyorum,yoksa ev halkına yediremiyorum,itiraf etmek gerekirse bende böyle seviyorum.Ama siz salça katmak istemezseniz domatesi iki yerine üç yada dört adet ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
