Es selamü aleyküm dostlar .
biraz gecikme ile tarifi vermeye geldim .biliyorum kizdiniz bana .ama inanin öyle bir kosturmaca ki su an isim bitmis degil..
dedim ya bir nefes arasi verirken ,yazacagim tarifi .bir fincan kahvemle burdayim .
simdi bu pasta nerden cikti ? diye soranlara söyle anlatayim ,
izin öncesi dernegin toplantisi icin, sehire gittigimiz bir gün,uzun süren toplanti sonrasi eve dönerken, arkadaslar, dediler surada bir kahve icelim nasilsa tranvayin vaktine daha var .
su an aklima gelmiyor ünlü bir cafe var kahvesi ile meshur oraya girdik .
ben girer girmez asik oldum vitrin de bir güzel bana göz kirpmakta .
dedim istermisiniz arkadaslar ?
bir tane alalim hepimiz tadalim dediler. hem fikir olup bir tane aldik
o cafenin ünlü bir pastasi imis. fiatina asik olmadik ama :)))
bir dilim icin fazla ama kalite iste, taviz vermiyor ;))
masada tad analizi yaptik bir süre. su var icinde ,bu var icinde .dedim olacak gibi degil soracagim
ismini sordum, icerigini sordum garsonlara. ne var icinde ne yok
fazlaca bilgilendiremediler ama
benim arastirmalarim bitmedi ,bir alman arkadasimin yardimi ile tarife ulastim
su an karsinizda ,
bire bir oldumu bilemem ama benim gönlüme yatti .yoksa burada isi olmazdi kendilerinin .
belirtmeliyim oldukca yogun bir tad birakiyor damakta , dilimler ince tutulmali
ugrastirmiyor kendileri malzemeniz oldugu sürece sorun degil hazirlamak
kisa sürede yapilabilir .buzdolabinda saklamaniz gerekiyor .
ha unutmadan kremasi gereklimi yooo, gerekirse keki yapilip bir pudra sekeri ile servis edilebilir lezzeti icin
o bile yeterli
ben niye kullandim peki :))
ucari kacari yok illa bire bir olmali :)
hadi buyrun
Malzeme
250gr oda isisinda tereyag) Mutlaka tereyag ve resmen erimis halde ama eritilmeyecek ! )
1,5 su bardagi toz seker
2 su bardagi un
4 yumurta
yarim su bardagi dogranmis ceviz
yarim su bardagi kuru üzüm
1 su bardagi cok ince dogranmis ananas ( konserve )
1 su bardagi dolusu rendelenmis havuc ( 2 orta boy )
1 cay kasigi karbonat
2 kahve kasigi kabartma tozu
1 ,5 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karanfil
biraz muskat rendesi
1 cay kasigi tuz
( bardaginiz 250 ml olmali )
üst krema malzemesi
300 gr pudra sekeri
120 gr oda isisinda tereyag
350 gr labne peynir
mümkünse vanilya özü
yapilisi
tereyagini sekeri mikrinize koyup krema olup seker eriyinceye kadar cirpin
üzerine yumurtlari teker teker kirip her yumurta da bir kac saniye cirpin. üzerine rendelediginiz havuclari koyup karistirin.
önceden karistirdiginiz unu,kabartma tozu,karbonat ,tuz, tarcin karanfil muskat rendesini ilave edin
cevizi ve üzümü de ekleyip, en son ananasi koyup karistirin
yagli kagit serdiginiz 26 cm cemberli kalibiniza döküp düzleyin .
isitilmis 180 derece firinda yaklasik 1 saat pisirin dikkat edin üzeri yanmasin son dakikalar da
kürdanla kontol edip ,pismedi ise sayet üzerine alu folye ile kapatip pismesini saglayin .
pisen kekinizi sogumasi icin cemberini cikarip bekletin .
soguyan keki üce bölün
her katina hazirladiginiz kremadan bir miktar sürün .en üzerine kalan kremadan sürüp dilediginiz gibi süsleyin .
buzdolabinda 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servise sunun
kremanin hazirlanisi
tereyagini ve pudra sekerini iyice cirpin suyu süzülmüs peyniri koyup vanilyayi ekleyip iyice cirpin .
hepsi bu
dualara talibim dostlar




