![]() |
| TAVUK ŞİNİTZEL |
Ramazanın 5. gününü de yarıladık sayılır.Bir bakmışız bitmiş bayram gelmiş,hayat ne kadar hızlı ilerliyor şaşıyorum bazen.Yetişmek zor gibi görünse de arada yakaladığımda olmuyor değil:)
Neyse efendim gelelim asıl konumuza,bugünkü menümüz oldukça zengin,sizlere fikir verirse ne mutlu bana,tarifte fast food ama değil bir tarif tam ortada benim için,ev yapımı olduğu için çok sağlıksız değil,o nedenle siz ne dersiniz bilmem ama ,ben ona fast food demiyorum.Bana göre nefis bir tavuk yemeği.Şinitzel deyip geçmeyin ! herkes iyi şinitzel yapamaz,çünkü püf noktalarını atlar,ben aşağıda yazdım püf noktalarını,uyarsanız dışarıdakilerden bile daha nefis şinitzel yapacaksınız,bana güvenin!
İFTAR ÖNERİLERİ-5.GÜN
BOL BAHARATLI,MISIRLI TARHANA ÇORBASI
TAVUK ŞİNİTZEL ve PATATES KIZARTMASI
KARADUT ŞERBETİ
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
CEVİZLİ,LORLU ERİŞTE veya sade tereyağlı bir makarnada yapabilirsiniz..
KALBURABASTI
YEŞİL SALATA yada ÇOBAN SALATA yapabilirsiniz.
![]() |
| KREP |
Sahurda,kahvaltılıkların yanına nefis bir KREP yapabilirsiniz.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
TAVUK ŞİNİTZEL
![]() |
| TAVUK ŞİNİTZEL |
500 gr piliç bonfile (hafif dövülmüş)
3 adet yumurta
yeteri kadar un
yeteri kadar galeta unu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
kuru maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yıkadığımız piliç bonfileleri süzülmeye bırakalım.Bu işlemi pişirme işleminden en az 30 dakika önce yapmalıyız,çünkü suyunun tamamen süzülmüş ve kurumuş olmaları gerekiyor,hatta kağıt havlu üzerinde kurutalım.
Ardından bir tabağa yumurtaları alıp tuzlayıp baharatlayalım ve iyice çırpalım,bir başka tabağa tuzlanmış ve baharat serpilmiş unu alalım,ve bir diğer tabağa da yine tuzlanmış,baharat serpilmiş galeta ununu alalım.
Bir tavaya hemen hemen etleri yarısına gelecek kadar sıvıyağı koyup kızdıralım.Tavuklara tuz ve karabiber serpip,önce una,sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartalım.Kızaran tavukları kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp tüm tavuklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Not: tavukların pişirmeden önce kuru olması çok önemli,mümkün olduğunca kurutmalısınız.
Not: kızartma yağı mutlaka kızgın olmalı ki şinitzeller hem fazla yağ çekmesin hem de daha leziz olsun.
Not: azda olsa tavuk dışında yumurta,galeta unu ve una tuz ,karabiber ve kuru maydanoz (varsa) atmalısınız,aksi halde yavan kalabilir,hatta dilediğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz.
![]() |
| TAVUK ŞİNİTZEL |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi





