hayirli günler ola dostlar
bizde yavas yavas ama gec kalinmis izin hazirligi basladi .birazda rahatsizliklarim elimi kolumu oynatmiyor
dostlar .ve artik mutfak alisverisini birakip evdekilerle birseyler üretmeye calisiyorum evde ne varsa onu kullanmaliyim düsüncesi yukarida görmüs oldugunuz yemegi ortaya cikardi.
kizim tadina bakinca anne bunu bloguna yazma dedi
dedim niye .bunu tek biz bilelim dedi ;)
ama ben size yazmadan dururmuyum ,inanin lezzetli hafif ama doyurucu bir yemek oldu
beynemeniz dilegiyle hemen tarife geciyorum .cünki cok ama cok isim var .
gerekli malzeme 4 kisilik
1 kg patates
2 bas büyük sogan
yarim bag maydanoz
2 yumurta
tuz karabiber
1cay kasigi kimyon
1 kahve kasigi pul biber
2 adet yufka ( yanliz benim yufkalarim büyüktü pk yufka kullaniyorsaniz az gelebilir harciniza yufka)
4 yemek kasigi sivi yag haricin icine
sos icin gerekli malzeme asagida yaziyorum
yogurdun miktarini da
yogurdun üstünede domates sosumuzu gezdirip dogranmis maydanoz ile süsleyip servise sunun
sosunuzu önceden hazirlayip isitabilirsiniz yogurt ve sos hazir olunca hersey cok hizli ilerliyor bilginize
tarfi olarak beytiyi andirabilir ama lezzet olarak cok farklidir belirteyim
bizde yavas yavas ama gec kalinmis izin hazirligi basladi .birazda rahatsizliklarim elimi kolumu oynatmiyor
dostlar .ve artik mutfak alisverisini birakip evdekilerle birseyler üretmeye calisiyorum evde ne varsa onu kullanmaliyim düsüncesi yukarida görmüs oldugunuz yemegi ortaya cikardi.
kizim tadina bakinca anne bunu bloguna yazma dedi
dedim niye .bunu tek biz bilelim dedi ;)
ama ben size yazmadan dururmuyum ,inanin lezzetli hafif ama doyurucu bir yemek oldu
beynemeniz dilegiyle hemen tarife geciyorum .cünki cok ama cok isim var .
gerekli malzeme 4 kisilik
1 kg patates
2 bas büyük sogan
yarim bag maydanoz
2 yumurta
tuz karabiber
1cay kasigi kimyon
1 kahve kasigi pul biber
2 adet yufka ( yanliz benim yufkalarim büyüktü pk yufka kullaniyorsaniz az gelebilir harciniza yufka)
4 yemek kasigi sivi yag haricin icine
sos icin gerekli malzeme asagida yaziyorum
yogurdun miktarini da
öncelikle patatesi soyup rendenin iri tarafi ile rendeleyin süzgece koyun üzerine tuz atip karistirin suyunu birakmasi icin 15 dakika bekletin iyice elinizle sIkIp bir kaba alin üzerine soganlari rendeleyin
maydonozu ince dograyin baharatlarini ekleyin iki yumurtayi kirip karistirin
yufkanizi tezgaha yayin kenarina uzunlamasina harcinizdan 2,5 3 yemek kasigi dolusu uzun sekilde koyun
ucundan baslayip 4 kez ince rulo olacak sekilde sarin ,kesin yine ayni yufkaya patatesli harctan koyup dört kez yine sarin bu sekilde yufkayi tamamlayin .bicak yardimi ile lokmalar halinde dograyin .
geri kalan yufkaniza da ayni islemi uygulayin.
yaglanmis tepsiye dizip üzerine biraz daha yag gezdirin .
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 30 dakika pisirin
tabaklara servis icin bölüstürün
üzerine 600 gr yogurda bir dis sarimsak ezin icersine 1 kahve kasigi nane ekleyip karistirin ve
yufkalarin üzerine paylastirin
sosu icinse
bir tencereye 4 yemek kasigi dolusu zeytinyag koyup, icersine bir dis sarimsak dograyin .
ocaga koyup sarimsagin kokusu gelinceye kadar isitin. bir kutu dogranmis domates (yada 5-6 adet olgun domatesi rendeleyin ) ekleyin.
tuz karabiber ve 1kahve kasigi dolusu toz kirmizi biberi ilave edip
bir iki dakika sonra bir cay bardagi sicak su koyup 6 ila 8 dakika orta ateste kaynatin .
yogurdun üstünede domates sosumuzu gezdirip dogranmis maydanoz ile süsleyip servise sunun
sosunuzu önceden hazirlayip isitabilirsiniz yogurt ve sos hazir olunca hersey cok hizli ilerliyor bilginize
tarfi olarak beytiyi andirabilir ama lezzet olarak cok farklidir belirteyim






