merhabalar,
yukarıda gördüğünüz resimle ilgi ne fikirler yürüttünüz acaba çok merak ediyorum.....benim çocukluğumdan gelen bir lezzet bu.....bazı tatlar benim için hayatta nirengi noktası gibidir.....kurukeş te böyledir benim için.....yeniden tattığımda küçüklüğümde aldığım tadın aynısınımı yoksa o tada karşı duygularım farklı mı diye tartarken bulurum kendimi.....başka nelermi var listede....mesela kaz yumurtası, mumbar dolması......
kurukeşi biz pazardan alır ve aşağıda bahsettiğim şekilde yapardık.....esas kuruması ve içeriği ile ilgili detaylı bilgim yoktu.....birleri bu konuda daha önce yazmış mı diye aradığımda gunluk.annemmutfakta.tv sayfasında çok faydalı ve detaylı bilgilere ulaştım ...okumanızı tavsiye ederim....öğrenmenin yaşı yoktur....eskiden tanıdığım bir lezzetle ilgili yeni bilgiler öğrendim....bizim oralarda acaba bu şekilde mi yapılıyor bilemedim ama anamur'a ilk gittiğimde bunu da öğreneceğim..
bizim orda kuru keş aşağıda gördüğünüz gibi irmik kıvamında ama irmikten biraz daha iri ve toz halindedir...
soğuk su ile ıslatılarak yaklaşık 2-3 saat bekletilir
ben sadece 1 soğan doğradım, biber kalmamıştı...:((( yeşil biberde çok yakışıyor....doğrayabilirsiniz...
sonra ıslanan keşimizi, fazla suyu varsa süzülerek soğana eklenir, kavurmaya devam edilir
üzerine maydanoz, nane doğranıp yanına da domatesle harika bir kahvaltılık .....
