hayirli cumalar dostlar .dualariniza talib olarak hayirli cumalar diliyorum .
önce ki postumda bildigim gibi ,izin hazirliklarina dahil olan alisveris yapmamak ve evdekileri tükentmek cabalarinin sonucuna ulastigimdan ,bir günümüze de pilavi nasip etti Allah
hamdü senalar olsun rabbbime sizlerede paylasayim istedim .
bu pilav tarif olarak varmi bilmiyorum .kendimce pisire pisire benim tarifim diyebilecegim bir hal aldi .
beyenilmesi dileklerimle hemen tarife geciyorum .bu arada abiniz resim cekerken komplo kurdu tam cekiyordumki kasik ekranda mazur görün artik :)
malzeme
yarim kasiktan fazla tavuk yagi ( tavuk yagimi dediniz : ) evet corbalarda pilavlarinizda bunu kullanmaniz icin anlatacagim kendin yap kösesinde insAllah
250 gr kiyma
1 cay bardagindan biraz eksik siviyag
1 iri kuru sogan
1 sivri biber
1,5 yemek kasigi biber salcasi
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
1,5 kahve kasigi dolusu nane
1 kutu konserve dogranmis domates
2 su bardagi dolusu bulgur
3 bardak su
tuz karabiber
demlenme sonunda pilavinizi havalandirip .servise sunun .
ister cacik, ister sade süzme yogurt .
dilerseniz salata arzunuza kalmis .peki ya ramazan da elbette hosaf
afiyet olsun dostlar .yine cokca duaya talibim unutmayin olurmu
iyiki varsiniz .
önce ki postumda bildigim gibi ,izin hazirliklarina dahil olan alisveris yapmamak ve evdekileri tükentmek cabalarinin sonucuna ulastigimdan ,bir günümüze de pilavi nasip etti Allah
hamdü senalar olsun rabbbime sizlerede paylasayim istedim .
bu pilav tarif olarak varmi bilmiyorum .kendimce pisire pisire benim tarifim diyebilecegim bir hal aldi .
beyenilmesi dileklerimle hemen tarife geciyorum .bu arada abiniz resim cekerken komplo kurdu tam cekiyordumki kasik ekranda mazur görün artik :)
malzeme
yarim kasiktan fazla tavuk yagi ( tavuk yagimi dediniz : ) evet corbalarda pilavlarinizda bunu kullanmaniz icin anlatacagim kendin yap kösesinde insAllah
250 gr kiyma
1 cay bardagindan biraz eksik siviyag
1 iri kuru sogan
1 sivri biber
1,5 yemek kasigi biber salcasi
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
1,5 kahve kasigi dolusu nane
1 kutu konserve dogranmis domates
2 su bardagi dolusu bulgur
3 bardak su
tuz karabiber
tenceremize öncelikle tavuk yagini koyup eritin .yoksa sayet tereyagi önerecegim
bu pilav icin hazirlarim derseniz ,kismetse bu gün palyasacagim tavuk yagini
üzerine dogradiginiz sogani,ve biberi kiymayi koyup, tavuk yaginda kavurun .
soganlar icine cekmeli lezzeti . daha sonra üzerine sivi yagi ekleyin
salcamizi kirmizi biberimizi koyup bir iki kez daha karistiriyoruz
daha sonra domatesimizi ekleyip ,yine bir
bir iki dakika kavrulsun
nanemizi ekledik seviyorsaniz sayet biraz pul biberde koyabilirsiniz
bulgurumuzu yikamanizi istemiyorum .
direk tencereye yikadiginiz zaman bu lezzeti yakalayamasiniz ona göre
bir iki iki kez cevirin, salcasini yagini ceksin icersine bulgur
üzerine suyunu koyup tuzunu karabiberi ekleyin
kapagini kapatip, orta ateste suynu cekip göz göz oluncaya kadar pisirin ocagin altini kapatip
kapaginin altina kagit havlu koyup yaklasik 15- 20 dakika demlendirin
demlenme sonunda pilavinizi havalandirip .servise sunun .
ister cacik, ister sade süzme yogurt .
dilerseniz salata arzunuza kalmis .peki ya ramazan da elbette hosaf
afiyet olsun dostlar .yine cokca duaya talibim unutmayin olurmu
iyiki varsiniz .









