![]() |
| BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ |
Geldik ramazanın 9.gününe,yeni menü ve tarifle haftayı kapatalım artık.Malum pazar günleri yayın yapamıyorum.
Sırada,yeni menümüz ve tam mevsime uygun serin bir tatlı tarifi var,mayhoş nefis bir tatlı,muhallebiyle arası pek olmayan eşimi bile cezbettiğine göre,tamam demektir (;
Mutlaka deneyin derim..
İFTAR ÖNERİLERİ-9.GÜN
LEBENİYE ÇORBASI,
FIRINDA YOĞURT SOSLU KANAT
RENKLİ SALATA
PİRİNÇ PİLAVI veya BULGUR PİLAVI
BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
Sahurda ne yapayım diye düşünmeyin,BAYAT EKMEK KÖFTESİ yapın bence, bu sayede .Bayat ekmekleriniz de değerlenmiş olur.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
![]() |
| BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ |
MALZEMELER
muhallebi için:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
7-8 damla vanilya esansı yada 1 paket vanilin
böğürtlen sosu için:
1 kutu böğürtlen (450 gr)
1,5 su bardağı su
3,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
süslemek için:
hindistan cevizi
böğürtlen taneleri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle unu 1 su bardağı sütle iyice ezelim,sonra üzerine kalan sütü ve şekeride ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocaktan alıp vanilya esansını veya vanilini ekleyip karıştıralım.Muhallebiyi kuplara bölüştürüp,ılımaya bırakalım ve ılıyan kupları donması için buzdolabına kaldıralım.Muhallebi donarken böğürtlen sosunu hazırlamak için,önce böğürlenleri blendırdan geçirelim ama çok ezmeyelim,içine nişastayı ve suyu ekleyip nişastayı iyice ezelim.Ocağa alıp koyu kıvam alana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.Yalnız dikkat edelim çok donmasın,muhallebinin üzerine dökerken zorlanmayalım.Ilıyan sosu muhallebilerin üzerine pay ettikten sonra hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip tekrar buzdolabına kaldıralım ve soğumaya bırakalım.
Soğuk olarak servis edelim.
![]() |
| BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ |





