![]() |
KARNABAHAR PANE (YOĞURT SOSLU) |
Sırada yine nefis bir tarifim var sizlere,karnabaharı sevmeyen çok azdır diye düşünüyorum,brokoliden daha çok seviliyor sanırım,ben her ikisini de seviyorum o ayrı,sevmek ,yemek lazım çok faydalılar.
Gerçi kızartınca ne kadar faydası kaldığı da tartışılır ama hiç yememekten iyidir diyorum.
Ben herşeyin panesini çok severim,kızartma seven bir millet olarak aslında hepimiz severiz,sadece bazılarımız bilinçli bir şekilde zararından dolayı uzak durur ve onu başaran insanlar candır:)
Neyse efendim uykusuzluktan benim devreler karışacak,bu postta karışacak gibi geldi bana ,kısa kesmek lazım:)
Tarifi ben sizlere yoğurtlu veriyorum ama derim ki bir kısmını yoğurtsuz deneyin öylede nefis oluyor,haydi tarife geçelim..
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
tuz
limon suyu
haşlamak için yeteri kadar su
pane için:
1 şişe maden suyu
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1/2 limon
tuz
bulamak için:
galeta unu
kızartmak için:
bol miktarda sıvı yağ
sos için:
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz
![]() |
KARNABAHAR PANE (YOĞURT SOSLU) |
Öncelikle çiçeklerini ayırdığımız karnabaharı iyice yıkayıp ,sirkeli suda bir süre bekletelim ve tekrar yıkayıp süzelim.Diğer tarafta limon suyu ve tuz kattığımız yeteri kadar suyu kaynatıp karnabaharları ekleyip yumuşayana kadar pişirelim ,bir süzgece alıp fazla suyunu süzülmeye bırakalım.
Ardından galeta unu hariç tüm pane malzemelerini karıştıralım,yağımızı kızdıralım,karnabaharları önce paneye bulayıp ardından da galeta ununa bulayıp güzelce kızartalım ve havlu kağıt serili bir tabağa alalım ki fazla yağını çeksin.Tüm karnabaharlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
En son sarımsaklı yoğurdunu hazırlayıp üzerine döküp servis edelim.Anne eli gibi,derki; bir kısmını yoğurtsuz servis edin,öylede nefis oluyor.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi