Ta ta tammm!!! karşınızda sizin için belki bu ne biçim yamuk yumuk bir pasta diyebileceğiniz ama benim bakarken bir sanatçının tablosuna bakarken ki heyecanı:)evet evet yanlış duymadınız bu benim için bir sanat eseri!!! diş buğdayı için pasta yapmayaı düşünürken aklımdan şeker hamurlu olsa diye düşündüm şöyle rengi mavi üzerinde beyaz dişler parıldasa tabi pasta yapılırken başına gelmeyen kalmadı şeker hamurunu yaptım mavi rengi fazla tutmuşum elimde kalan beyaz renkle hem kurabiyeleri kaplamak hem de dişleri kesmeye yetmedi vaktim olsa hemen yapardım ama bu görüntüde ki pasta cuma akşamı yapıldı cumartesi misafirlere ikram edildi ama emin olun tadı enfesti şeker hamurlu istemeseniz bile tarifi muhakkak deneyin olur mu?
Şeker hamuru yetmeyince elde kalan pasta kreması ile yazılar mı yazılmadı,gülen yüzmü çizilmedi beğenmediğim için sildim tabi silerken de hep izler kaldı ondan pasta üzerinde beyaz renkler!!en sonunda kapladığım bir iki kurabiyeden çıkardım pastaya ekledim şeker hamurunu.
Şeker hamurunu ayrı bir postta uzun uzun anlatacağım!!! aslına bakarsanız gözünüz korkmasın çokta zor değildi,herkes yapabilir.gıda boyasını bulmam biraz uğraştrdı aktara mavi renk gıda boyası diyorsun aaa mavi renk yok ki yanlışınız var sizin deniyor !arkadaşım bilmiyorsan yapma bu işi yahu!neyseki sonunda buldum.
malzemeler
pastaban için
- 4 adet yumurta
- 4 türk kahvesi fincanı tozşeker
- 1 türk kahvesi yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 8-9 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
kakaolu iç krema
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1/2su bardağı un
- 2 paket bitter çikolata (160 gr.)
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 2 adet yumurta sarısı
ıslatmak için
- 1 yemek kaşığı neskafe
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
içi için
- 1 adet ince ince doğranmış muz
- 1 çay bardağı damla çikolata
sıvama için
- dr oetker vanilyalı pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
kaplamak için
- beyaz ve mavi renk şeker hamuru
yapılışı
- pastaban için sırası ile yumurta tozşeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.
- yoğurt,sıvıyağ,kaynar su eklenip çırpmaya devam edilir.
- un,kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır.
- yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökülür.önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
- krema malzemeleri çikolata hariç bir tencere içine alınıp karıştıra karıştıra pişirilir altı kapanınca çikolatalar eklenip karıştırılarak eritilir soğumaya bırakılır.
- pişen pastaban soğuduktan sonra 3 eşit parçaya kesilir.
- servis tabağına kelepçeli kalıp koyulup içine ilk kat yerşetirilir.
- ıslatmak içine sıcak suya kahve ve şeker eklenip karıştırılarak ilk pastabanın üzeri ıslatılır.
- krema güzelce yayılıp üzerine dilimlenmiş muz ve damla çikolatalar her tarafına yayılır.
- ikinci kat pastaban da üzerine kapatılıp aynı işlem uygulanır üçüncü kat üzerine kapatılır.
- pasta kreması ve süt çırpılıp hazırlanır.
- kelepçeli kalıp pastadan ayrılır.
- pasta kreması ile pasta güzelce kaplanır.
- en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- şeker hamuru nişasta serpilmiş tezgahta açılarak pasta boyutundan biraz büyük hale getirilir.
- açılan şeker hamuru dikkatli bir şekilde pasta üzerine kapatılarak kaplanır kenarlardaki fazlalıklar bir bıçak yardımı ile kesilir.
- kalan pasta kreması sıkma torbasına doldurulup pasta etrafı dilediğiniz şekilde süslenir.
- şeker hamurundan kalıp ile diş ve diş fırçası şeklinde kesilerek pasta üstü süslenir.
Pastayı dilimlenmiş çekmemişim o telaşla içini görmeseniz olmazdı.
24 cm çapında kelepçeli kalıp kullandım.
Pandispanya tarifini hünerli bayanlardan alıp sadece un kısmını çoğalttım gözüme az göründüğünden.
Ne dersiniz güzel olmuş mu?
Aylindendenemeler facebook ta var!!!