![]() |
ISPANAK BORANİ |
Hepinize dün ki güzel yorumlarınız ve kandil tebrikleriniz çok için teşekkür ediyorum,iyi ki varsınız..
ıspanak borani bildiğim kadarıyla Hatay,mersin dolaylarına ait yöresel bir lezzet,
birçok şekilde yapılıyor borani,kimisi kıymalı yapıyor kimisi zeytinyağlı,ben her ikisini de yapıyorum,ilerleyen günlerde kıymalı borani tarifini de yayınlayacağım.
Pratik mi pratik,lezzetli mi lezzetli ,e birde sağlıklı daha ne olsun dedirten cinsten,tabi yoğurdun ıspanaktaki demiri azalttığı gerçeğini saymazsak,bu benim yoğurtla yediğim tek ıspanak yemeğidir,asla yoğurt katmıyorum vitamini azalmasın diye,arada da kaçamak yapmak lazım:/
O kadar çok fotoğrafını çekmişim ki ışık sorunu yüzünden seçerken bir hayli zorlandım ama bu dördünün arasından da seçim yapamayınca bol fotoğraflı bir post oldu.
Neyse efendim yeter bu kadar gevezelik ,geçelim tarifimize..
![]() |
ISPANAK BORANİ |
MALZEMELER
500 gr kadar ıspanak
1 orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
tuzot
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
üzerine:
büyük bir kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz
sos için:
sıvı yağ
pul biber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ıspanakları doğrayıp sirkeli suyla iyice yıkayıp kurutalım,diğer taraftan yağımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım,salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim ,bir iki kaşık su ekleyip salçayı açtıktan sonra ıspanakları ekleyip hararetli ateşte su salmasına izin vermeden pişirelim.
En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Yoğurdunu sarımsağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım,ıspanakların üzerine dökelim.
Onun üzerine de yağda yaktığımız pul biberini dökelim.
Sıcak,ılık,soğuk nasıl istersek öyle servis edebiliriz..
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi