Herkese güzel ve huzurlu bir hafta diliyorum..
Üç günlük bir aradan sonra yeni bir tarifle tekrar sizlerleyim.
hatırlayanlarınız vardır bu nefis kek benim doğumgünü menümdeydi fakat bir türlü yayınlamak kısmet olmadı,menüyü tamamlayamamış,sadece pastamı , amerikan saltasını ve lorlu örgü böreğimi yayınlayabilmiştim.
Gerçi sadece 2 tarif kalmıştı biri ıslak kekim, diğeride patates püresi onun tarifinide bir aksilik olmazsa yarın yayınlarım inşallah.Bu güzel kekin tarifini sevgili Elif kormazel'den almıştım,diğer ıslak keklerden farkı extra olarak çikolata sosuda katılıyor olması,anlayacağınız çok yoğun bir sosu var,birde bu şekilde denemenizi tavsiye ederim kekten çok pasta kıvamında leziz birşey çıktı ortaya..
Geçelim tarife..
![]() |
ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK |
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
200 gr eritilmiş tuzsua tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilin
1paket kabartma tozu
çikolata sosu için:
200 gr çiğ krema
80 gr bitter çikolata
üzerine:
toz antep fıstığı
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sıvıyağ,eritilmiş tereyağı ,süt ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.ardından kakaoyuda ekleyip çırpmaya devam edelim ve 1 su bardağı bu karışımda ayıralım,yalnız size tavsiyem su bardağınız çok büyük olmasın,çünkü çikolata sosuda hazırlayacağımız için sosu fazla olabilir.b,rde en güzel yanı ayırdığımız sosta çiğ yumurta olmayacak.
1 su bardağı ayırdıktan sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtalarıda ekleyelim ve çırpmaya devam edelim,en son elenmiş un,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip karıştıralım ve yağlanmış,unlanmış tepsimize döküp, 150-160 dereceli önceden ısıtılımış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Diğer tarafta çikolata sosu için kremayı bir tencereye alıp ısıtalım ,hafif kaynamaya başlayınca altını kapatıp doğranmış çikolatayı atalım ve hızlıca karıştırıp ermesini salayalım.çikolata eriyince ayırdığımız 1 su bardağı sosuda ekleyip karıştıralım ve fırından çıkıp birkaç dakika ilk sıcağını atması için beklettiğimiz kekin üzerine dökelim.
Sosu daha iyi çekmesi için bıçakla yada kürdanla delikler açabilirsiniz.kekimizi birkaç saat dinlendirip sosunu daha iyi çekmesini için bekletelim.
üzerini ben fıstık ve hindistan ceviziyle süsledim çokta güzel oldu,siz dilediğiniz başka bir malzemeylede süsleyebilirsiniz.
AFİYET,ŞEKER OLSUN...