Ne zamandır aklımda olan bir tatlıydı bu kek değilde revani olsa nasıl olur dedim şöyle şerbeti aksa içinde cevizi olsa nasıl olurdu?ve sonuç gayet iyiydi herkesin çok beğendiği şık bir tatlı çıktı ortaya,fıstıklı diye kandırdıklarım bile oldu inandılar!!! desem yalan olmaz:)
Bu tarifimi yeşil mutfaktan özlemin 71. hafta porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyor kolaylıklar diliyorum.
malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
şerbet için
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 limon
yapılışı
- şerbet için su ve şeker tencere için alınıp kaynatılır,kaynadıktan sonra içine limon suyu eklenip 5-10 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- derin bir kap içine yumurta ve şeker alınıp krema kıvamına gelene dek çırpılır.
- süt,sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir.
- karışıma ıspanak püresi eklenir (ıspanak püresi için bir demet ıspanak yıkanıp haşlanır süzgeçte suları süzdürüldükten sonra robotta püre olacak biçimde çekilir.
- un,irmik,kabartma tozu ve ceviz içi eklenip karıştırılır.
- yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
- soğumuş şerbet sıcak revaninin üstüne dökülür.
Sizde benim gibi yapın ve güzel iltifatları alın.yakın tarihte okutacağımız mevlüt için tatlı olarak bunu ikram etmeyi düşünüyoruz.sizler ne dersiniz olur mu?