Ah ne zamandır heves etmiştim halbuki,o içi hindistan cevizli dolgulu kurabiyelere yaparım dedim ne var hemencecikte atarım fırına, okulu tatil olan çankırı dan yola çıkan kuzenime akşam çayına yetişir,ama değişikte olsundu bir deneme yapılabilirdi değil mi? geçen gün markette görünce düşünmeden sepete attığım kentonun çikolatalı kestane sosu kullanılabilirdi daha güzel olabilir diye düşünüyordum, bütün planlar yapılmıştı,bebeğim aşıdan gelmiş mışıl mışıl uyutulmuştu....
mutfağa girilmiş tam malzemeler tezgah üzerinde karışmayı beklerken içerden bir ses!!! yok olamazdı daha yeni uyumuş bebeğim uyanmış olamazdı, ama ses giderek şiddetlenirken beni görünce sevinen miniğim pek mutlu olmuştu:) durum böyle olunca, mutfakta bana katıldı mecburen,hamur yoğurulup içleri oyulmaya başlanmışken oyun bozanlık etti ve daha fazla mutfakta vakit geçirmek istemediğinden ayrı kasede hazırladığım hindistan cevizi karışımı hamura karıştırırken
-aa aa bak kar yağdı!!!! diye oyalamaya çalışırken ortaya bu nefis kurabiyeler çıktı.
malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 50 gr. yumuşak margarin
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kenton çikolatalı kestane sosu (toz halde)
- 1 paket vanilin
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket hindistan cevizi
üzeri için
- eritilmiş çikolata
yapılışı
- derin bir kap içinde yumurta,yumurta akı,margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,çikolatalı kestane sosu,vanilin,hindistan karıştırılır.
- karışıma azar azar un eklenir ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir.
- yağlanmış tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
- çikolata benmari usulu eritilir fırından çıkan kurabiyelerin üzeri süslenir.
not: fırından çıktığında yumuşacık sonrasında sertleşecek bir kurabiyeniz olacaktır
kestane severlerin bu kurabiyeleri denemelerini öneririm kestane tadını alacaklardır.