ŞEFTALİLİ PARFE (ÇİKOLATA SOSLU)
Ekim 05, 2011
Herkese mutlu bir akşam diliyorum...
Sırada yine enfes bir parfe tarifim var sizlere,mevsimi geçmeden tarifini yayınlamak istedim.
sonra şeftali mevsimi bitmiş reyhan bize şeftalili parfe tarifi veriyor demeyin ^:^
Üzerine döktüğüm çikolata sosuyla çok güzel bir lezzet çıktı ortaya,işin en güzel yanı ise tadını kendi damak zevkinize göre ayarlayabiliyor olmanız.
çok tatlı seviyorsanız fazla çikolata sosu,yok benim gibi fazla tatlı sevmiyorsanız daha az çikolata sosu kullanabilirsiniz,denemenizi tavsiye ediyorum ve tarifime geçiyorum...
MALZEMELER
1/2 su bardağı süt
1 poşet kremşanti
2 adet yumurta akı
bir çimtik tuz
2 paket vanilin
1 -2 yemek kaşığı pudra şekeri
(tadına bakıp ayarlayabilirsiniz,ben çikolata sosuyla servis ettiğim için az şekerli yaptım,tabi şeftalinizin ne kadar tatlı oluşuna görede şeker miktarı değişir)
3 adet iri şeftali
üzerine:
çikolata sosu
toz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kremşantiyi yarım bardak sütle katılaşana kadar
mikserle çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.ardından yumurta aklarını pudra şekeri ve bir tutam tuzla kar haline gelip katılaşana kadar yine mikserle çırpalım,kabı ters çevirdiğimizde eğer akmıyorsa olmuş demektir.
sonra yumurtalarımıza kremşantiyi ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım. üzerine vanilyayı da ekleyip son kez karıştıralım .
Şeftalilerin kabuklarını soyup doğrayalım ve blendırla ezelim.onuda karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabı poşeti yerleştirdiğimiz kalıba parfemizi dökelim ve buzluğa kaldıralım.
En az bir gece beklemeli.kontrol ettiğinizde iyice katılaşmışsa parfeniz servise hazırdır.kalıbı ters çevirip,poşeti çıkaralım dilimleyip üzerine dilediğimiz kadar çikolata sosu ve toz antep fıstığı döküp servis edelim.,
çok çabuk eriyecektir,tıpkı dondurma gibi,bu nedenle yiyeceğiniz kadarını alıp buzluğa geri bırakırsanız şekli bozulmaz.işte bu kadar parfemiz hazır...
AFİYET OLSUN...
Tags