
Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek (tost ekmeği de olabilir)
3 adet yumurta
yarım su bardağı süt
tuz
karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bir kasede yumurtalar iyice çırpılır. İçine süt, tuz ve karabiber eklenip hepsi karıştırılarak harmanlanır. İnce dilimlenmiş ekmek dilimleri(Evde bayat ekmek olmadığı için ben tost ekmeği kullandım)tek tek yumurtalı karışıma batılırıp, kısa bir süre karışımın içinde tutulup karışımı çekmesi beklenir. Bir tavada sıvıyağı kızdırılır ve ekmeklerin her iki tarafı da kızarana kadar kızartılır. Kızaran ekmekler kağıt havlu üzerine alınıp biraz bekletilir. Servis tabağına alınan ekmekler yanında istenen bir reçel ile birlkte sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
