
Malzemeler: (4 kişilik)
2 tane patlıcan
yarım kilo cherry domates
2 diş dövülmüş sarımsak
2 tatlı kaşığı kapari
125 gr. İzmir tulum peyniri
bir kaç tane taze fesleğen yaprağı
sıvıyağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Izgara ısıtılır. Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulup,ince ince dilimlenirler. İki tarafları da fırça yardımı ile yağlanır ve ızgaraya konulur. İki tarafı da pişene kadar ızgara da tutulurlar. Diğer tarafta teflon tavada çok az sıvıyağ ısıtılır, içine dövülmüş sarımsak ve ortadan bölünmüş domatesler konulur ve hafifçe çevrilerek domatesler yumuşamaya başlayana kadar sotelenirler. Üzerlerine yıkanmış süzülmüş kapariler eklenir ve birkaç kez birlikte çevrilirler. Bir tepsiye patlıcanlar yerleştirilir, üzerlerine domatesler, kapariler konulup, tuz ve karabiber serpilir. En son olarak da üstlerine küçük parçalara ayrılmış peynirler serpilir. Tepsi fırının ızgarasına konulur ve peynirler yumuşayıncaya kadar pişirilirler. Peynirler tamamen erimeden tepsi fırından alınır(peynir, kaşar peyniri gibi tüm yüzeyi kaplayıp, tamamen erimeyecektir) Fırından çıkarılan patlıcanların en üstüne bir kaç fesleğen yaprağı serpilir ve sıcak sıcak taze tam tahıllı ekmek ile tek başına yenilir ya da etlerin yanına servis edilir.
AFİYET OLSUN.
