
Herkese güzel bir hafta dilerim. Günler ne kadar çabuk geçiyor senenin yarısına Haziran ayına ve Haziran’ın da son haftasına geliverdik. Haftaya ister sıcak, ister soğuk yenilenebilen tadı her zaman güzel olan Kadınbudu köfte tarifi ile başlamak istedim. Afiyet olsun.
Malzemeler: (15 adet)
500 gr. Dana kıyma
-1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
-1 adet kuru soğan
-1 adet yumurta
-1 demet kıyılmış maydanoz
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
Kızartmak için:
yeterli miktarda sıvı yağ
yeterli miktarda un
-2 adet yumurta yeterli miktarda galeta unu
Hazırlanışı:
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Kıymanın yarısı ve doğranan soğan bir tavada kavrulur.. Kavrulunca kenara alınıp, soğumaya bırakılır. Diğer tarafta kıymanın kalan yarısı bir kaba konulur. Üzerine soğumuş olan kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber konulur ve üzerlerine yumurta kırılır. Hepsi iyice yoğurulur ve köfte harcı hazırlanır. Köfte harcından parçalar alınarak avuç içinde şekil verilir. Köfteler sırası ile una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulanıp, derin dondurucu da 20 dak. dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen köfteler kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun
