patatesin en sevdiğimiz hallerinden biridir püre....
üstündede kavrulan etler olunca..enfesss....
malzeme:
* 3 orta boy patates* 1 kaşık tereyağ
* 1 çay bardağı süt
* 400 gr kuşbaşı
* tuz, karabiber, kırmızı biber
* yarım çay bardağı sıvı yağ
yapılışı:
* patatesler haşlanır ve süt, tereyağ , tuz , karabiberle mikserlenip püre haline getirilir* kuşbaşı düdüklü tencereye alınır ,önce suyunu bırakması, sonrada çekmesi beklenir
* suyunu çeken ete sıvı yağ, kırmızı tatlı toz biber, karabiber , tuz ilave edilip 1-2 dk kavrulur
* 3 bardak su dökülüp düdüklüde yaklasık 35-40 dk pişirilir
* hazırladığımız pürenin üzerine kuşbaşılar servis yapılır afiyetle yenir
AFİYET OLSUN