Porsiyonluk köstebek pastaları yaptığımda aklımda farklı sunum fikirleri var, inşallah deneyebilirsem paylaşırım demiştim. Sonra ki günlerde misafirlerimin gelmesini fırsat bilerek yeşilin büyüsüne kapılıp ıspanaklı halini denemiş ve mest olmuştum. Kermes içinse hem kakaolu hem ıspanaklı hem de renkli şekerlerle eti puf pastası diyebileceğim halini yaptım. Diyebileceğim diyorum çünkü görüntü olarak benzese de kızlarımın hatta bizim de bayıldığımız hazır satılanlara pek benzemiyor tat olarak. Benim kullandığım krema yerine sizler koyu kıvamlı hazırlanmış krem şanti kullanabilirsiniz. Ama bu pasta üzerinden denemelere devam edeceğim, içime sinen bir tarif yakalarsam da paylaşırım sizlerle.
GülÅŸah Hanım tarif özellikle sizin için gelsin…
Malzemeler:
Kek için;
• 3 yumurta
• Yarım su bardağı ÅŸeker
• 1 kahve fincanı su
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı un (tepeleme)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 limon kabuÄŸu rendesi
Kreması İçin:
• 3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
• 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
• 1 yemek kaşığı niÅŸasta (tepeleme)
• 5 yemek kaşığı ÅŸeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• Hindistancevizi (istediÄŸiniz kadar, ben yarım su bardağı kullandım)
• 1 tane muz (isterseniz baÅŸka meyveler kullanabilirsiniz)
Sütü, unu, niÅŸastayı, ÅŸekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak piÅŸirin. Krema soÄŸuyunca vanilya, tereyağı ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doÄŸrayıp (kararmaması için limon suyuyla karıştırmayı unutmayın)kremaya ekleyin, hafif karıştırın.
Hazırlanması:
• Yumurta ve ÅŸekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.
• Su ve limon kabuÄŸu rendesini ekleyip hafif karıştırın.
• Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın.
• Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.
• Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.
• Kek malzemesini yaÄŸladığınız mini fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boÅŸaltın.
• 150 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan piÅŸirin.(ben 15 dakika piÅŸirdim)
• PiÅŸen ve soÄŸuyan keki bir çay bardağının aÄŸzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve baÅŸka bir tepsiye alın.
• Bir tane yuvarlak kek parçasını alın (ben her kek parçasını çok kuru olmasın diye 1 tatlı kaşığı kadar sütle ıslattım) ve üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soÄŸumuÅŸ olan kremadan koyup (ben daha düzgün bir görünümü olsun diye bıçakla kremayı düzelttim) hemen renkli ÅŸekerlerin üzerine kremalı tarafını atın.
• Elinizle saÄŸa-sola yuvarlayarak renkli ÅŸekerlerin kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak ÅŸekil almasını saÄŸlayın.
Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.
Eti puf pastanızı servise kadar dolapta dinlendirin.