
Karides Salatası (5 kişilik)
1 paket İglo Gurme Karides
1 demet roka
5 adet cherry domates
10 adet çekirdeği çıkarılmış domatesli yeşil zeytin
istenilen miktarda mısır
1 diş dövülmüş sarımsak
zeytinyağı
Sos için:
4 yemek kaşığı mayonez(bu miktarı ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
1 limonun suyu
tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
bir iki damla nar ekşisi
Hazırlanışı:
Rokalar yıkanıp, süzülür ve büyük parçalar halinde bir kabın içine doğranır. Üzerine doğranmış domates, yeşil zeytin ve mısırlar eklenir. Bir kapta mayonez, limonsuyu , tuz ve zeytinyağı mayonez kıvamını kaybedip, iyice sulanana kadar karıştırılır (mayonezi açmak için zeytinyağını arttırabilirsiniz. Burada mayonezin soslardaki alışılmış mayonez kıvamından daha sulu olması gerekiyor) Üzerine 1, 2 damla nar ekşisi katılır ve karıştırılır. Tavada zeytinyağı ısıtılır ve dövülmüş sarımsak eklenerek sotelenir. Karidesler tavaya konulur ve iyice sotelenir(iyice kızarıp, rengi hafif kahverengi olana kadar çevrilir) Karideslerin yarısı salata malzemelerinin üzerine konulup, sos dökülür ve hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salatanın üzerine karideslerin diğer yarısı dökülür ve karidesler sıcakken hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN