MALZEMELER:
500 gr pırasa
2 havuç
1 patates
1 soğan
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı un
3 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
TERBİYESİ İÇİN:
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları ayıklayıp yıkayıp doğrayın. Kırmızı mercimeği
ayıklayıp yıkayıp süzün. Pırasaları bir tencereye alın. Havuçların, patatesin
ve soğanın kabuğunu sayarak rendeleyin. Sebzeleri tencereye alıp 5 bardak su
ekleyip haşlayın. Haşladıktan sonra blender yardımı ile ezin. 3 bardak et suyu
ekleyerek kısık ateşte pişirin. Un, süt, tuz ve karabiberi yumurtayı ekleyip
çırpın. Çorbaya karıştırarak ekleyin ve kaynatın. Tereyağını eritip üzerine
gezdirin.
AFİYET OLSUN.