Piroşki tarifi
Rus böreği olan piroşki tarifi;
Malzeme:
500 gr un
250 gr tereyağ
20 cl süt (bir çay fincanı)
4 yumurta
40 gr yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Mayayı sütün yarısının içinde eritin. un, tuz ve şekerle karıştırın, az su ile yoğurun, top yapın. Üzerine bıçakla 3-4 çizik atıp, ıslak bir bezle kapatın; oda sıcaklığında 25-30 dakika kabarana kadar bekletin.
Yumurtaları erimiş tereyağı ile çırpın, ısıttığınız sütü katın; bu karışımı hamura yedirin. Yeniden üzerini kapatıp kabarması için 3 saat bekletin. Sonuçta hamurun ilk hacminin iki misli olması gerekir. Bu yöntemle hazırladığınız Piroşki hamurunu, çeşitli harçlarla doldurup, önceden kızdırılmış (230-240 ºC) fırında 15 dakika pişirmeniz gerekir.
Kıymalı pirşoki’nin harç tarifi:
400 gr yağsız dana kıyma,
2 katı yumurta,
1 soğan,
50 gr tereyağı
Dereotu
Tuz
Karabiber
Soğanı ince rendeleyin, yağda pembeleştirin, kıymayı ekleyin ve 3-4 dakika çevirin. Ezilmiş katı yumurtaları, ince kıyılmış dereotunu, tuzu, biberi ilave edin. Ateşten alın. Bu harcı yukarıdaki tarifi göre hazırladığınız piroşkilerin içine doldurun.
500 gr un
250 gr tereyağ
20 cl süt (bir çay fincanı)
4 yumurta
40 gr yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Mayayı sütün yarısının içinde eritin. un, tuz ve şekerle karıştırın, az su ile yoğurun, top yapın. Üzerine bıçakla 3-4 çizik atıp, ıslak bir bezle kapatın; oda sıcaklığında 25-30 dakika kabarana kadar bekletin.
Yumurtaları erimiş tereyağı ile çırpın, ısıttığınız sütü katın; bu karışımı hamura yedirin. Yeniden üzerini kapatıp kabarması için 3 saat bekletin. Sonuçta hamurun ilk hacminin iki misli olması gerekir. Bu yöntemle hazırladığınız Piroşki hamurunu, çeşitli harçlarla doldurup, önceden kızdırılmış (230-240 ºC) fırında 15 dakika pişirmeniz gerekir.
Kıymalı pirşoki’nin harç tarifi:
400 gr yağsız dana kıyma,
2 katı yumurta,
1 soğan,
50 gr tereyağı
Dereotu
Tuz
Karabiber
Soğanı ince rendeleyin, yağda pembeleştirin, kıymayı ekleyin ve 3-4 dakika çevirin. Ezilmiş katı yumurtaları, ince kıyılmış dereotunu, tuzu, biberi ilave edin. Ateşten alın. Bu harcı yukarıdaki tarifi göre hazırladığınız piroşkilerin içine doldurun.