Kıymalı Börek Tarifi Malzemeler 6 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet küçük boy patates
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber Tuz
Sosu için 1 su bardağı süt
150 gr tereyağı
2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
Hazırlanışı
Tencereye soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ döküp kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip suyunu çekenekadar kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını ekleyip doğradığımız biberi ve rende yaptığımız havuç ve patateside ilave ediyoruz
. Kısık ateşte sebzelerde suyunu Salıp çekenekadar sık sık karıştırarak pişiriyoruz. Baharatları ve tuzunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz . Tereyağı eritip biraz ılıtıp süt ve yumurtayı ilave ediyoruz.
Güzelce çırpıyoruz. 1 yufkayı masanın üzerine yayıyoruz. Sostan her tarafına sürüp 2 ci yufkayı seriyoruz. Onun üzerinede sos sürüp 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Kıymalı harçtan ilave ederek sigara böreği şeklinde sarıyoruz . Tepsiye yağ sürüp diziyoruz. Diğer yufkalarıda bu şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
