Adı gibi lezzeti ile de baş döndüren bir lezzet “Hünkar Kebabı”. Bol malzemesi, yoğun baharatı ile damaklarınız da kalacak olan yemeğimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Hünkar Kebabı için gerekli olan malzemeler
1 kilo kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı margarin
1 tane soğan
1yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
2 tane orta boy domates
2 tatlı kaşığı
Sarımsak Sos
Baharat torbası
Beğendi için:
6 tane çekirdeksiz iri kemer patlıcanı
2 yemek kaşığı yağ
5 kahve fincanı Un
1,5 su bardağı Süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hünkar Kebabı nasıl yapılır?
Etler tencereye koyularak yağ ilave edilir ve suyunu çekene kadar 10 dakika kavrulur.
Soğan ilave edilip salça eklenir ve 1 dakika kavrulur.
Karışıma un ilave edilir ve iyice karıştırılıp baharatlar ve tuz ilave edilir.
15 – 20 dakika pişirilir.
Ayrı bir kap içinde beğendi hazırlanır.
Oval güveç içine etler boşaltılır, etin yarısı kadar salça koyulur.
İnce ince dilimlenmiş kaşar peynirleri dizilerek beğendi dökülür.
5 – 6 dakika fırında kaynatmadan pişirilir.
Pişen kebabın üzerine kızarmış tereyağı gezdirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.

