Bilindik tatların dışına çıkmak isteyenler için çıtır bir lezzet “Hardal Soslu Tavuk”. Hardal sosu ve tavuÄŸun yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…
Hardal Soslu Tavuk için gerekli olan malzemeler
6 büyük tavuk butu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hardal
6 tane grisini
1 su bardağı galeta unu
Hardal Soslu Tavuk nasıl yapılır?
Butlar haşlanır ve haşlanan butların üzerine tuz serpilerek fırça yardımı ile üzerine zeytinyağı sürülür.
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve hardal karıştırılarak sos hazırlanır.
Grisiniler el blendırı ile çekilir ve galeta unu ile karıştırılır.
Önceden haşlanan butlar süzülür ve hazırlanan sosa bulanarak una bulanır.
Izgara ya da set üstü fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.

