Malzemeler
500 gram tavuk kuşbaşı
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 su bardağı arpacık soğan
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber, kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
Sarımsakları ve arpacık soğanları üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip 5 dakika kavurun. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırıp içlerine atın ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberleri ve kırmızıbiberi de doğrayın. İsterseniz hepsini bir fırın tepsisi içine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Sıcakken üzerine baharatları serpin ve bir satır yardımıyla hepsini ince ince kıyıp servistabağına alın. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.