Tarsus Lahmacunu...
Ekim 25, 2014
Geçenlerde dayımlar bize geldi. Kendisi Mersin'de oturuyor. Sana Tarsus lahmacunu öğreteceğim dedi. Orada öyle yapılıyormuş. Ben de nasıl dedi ise öyle yaptım. Tabaktaki sunum bakımından çok şık, ayrıca da çok lezzetli oldu. :)
Malzemeler:
1 kg kuzu boşluk kıyma
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 baÄŸ maydanoz
2 tane domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
Hamuru için:
1 kg tam buÄŸday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Su
Yapılışı:
• Hamur malzemelerini un, ÅŸeker, tuz ve de en son suyu ekleyip kenarlarından toplayarak yoÄŸurun. AlabildiÄŸine su eklemek gerekiyor. YumuÅŸak bir kıvam olacak. Hamuru dinlemeye bırakın. Sonra küçük boy tabak büyüklüğünde yani yaklaşık bardak aldının 1,5 katı kadar yeterli açacağız.
• Bir kaba önce eti koyun. SoÄŸanları ve maydanozu ince kıyıp üzerine ekleyin. Biraz domatesleri iri doÄŸramışım siz daha küçük doÄŸrayın. :) Geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyip bir güzel karıştırın.
• Hamuru ceviz kadar bezeler haline getirin. Tezgaha un sererek hamurlardan birini alıp elimizle yuvarlayın ve tezgaha yerleÅŸtirip bastırın. Merdane veya oklava yardımıyla yuvarlak lahmacun boyutlarında incecik açın. Üzerine yaklaşık bir yemek kaşığı büyüklüğünde kıyma karışımından alıp elinizi ıslatarak eti kenarlarından 1 cm kalacak ÅŸekilde yayın.
• Isınmış fırındaki pizza taşının üzerine servis tahtasıyla koyarak piÅŸirin. Veya fırın kağıdı sererek tepsiye üzerine koyun. Yalnız fırın çok sıcak olacak çünkü et ve hamurun piÅŸmesi ve kurumaması için sıcak bir fırın gerekiyor.
• PiÅŸirdikten sonra yanına limon ve ayran ile tüketebilirsiniz. :)
Afiyet olsun.
Tags