Peynirli Fırın Makarna için gerekli olan malzemeler
Üstü için:
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
- 5 tane yumurta
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
Peynirli Fırın Makarna nasıl yapılır?
- Makarna kırılmadan pişirilir.
- 2 su bardağı soğuk su ile 10 dakika bekletilip süzülür.
- Süzülen makarna yağ, biber ve tuz ile birlikte karıştırılır.
- Makarnanın yarısı yağlanmış fırın tepsisine dökülür ve üzerine peynirin yarısı dökülür.
- Kalan makarna dökülüp üzerine tekrar peynir serpilir.
- Yumurta, süt ve hindistan cevizi karıştırılır ve makarnanın üzerine eşit şekilde dökülür.
- Önceden ısıtılmış olan fırında 40 – 45 dakika pişirilip 20 dakika bekletilerek dilimlenir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Abone olmak için Tıklayınız