
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 orta boy kuru soğan
6-7 adet taze soğan
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
1 adet limon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon Tuz
mercimekli-kofte-nasil-yapilir-tarifi-
Hazırlanışı
Mercimek yıkanır ve 3 su bardağı kaynar suda haşlamaya bırakılır, iyice haşlanıp suyunu çeken mercimeğin üzerine 1 su bardağı ince bulgur ilave edilip iyice karıştırılır ve kenarda kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Bir tavada sıvı yağ ve çok küçük doğranmış kuru soğanlar kavrulur, üzerine salçalar ve tüm baharatlar ilave edilir iyice kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bu sırada taze soğanlar ve maydanozlar ince ince kıyılır ve bekletilir. Kabarmış olan mercimek bulgur karışımı tuz eklenerek iyice yoğurulur üzerine kavrulup soğuyan soğan salça karışımı ve maydanoz taze soğan karışımı eklenir, 1 bütün limon sıkılır ve güzelce karıştırılır. Elde çiğ köfte şekli verilerek servis edilir. Afiyet olsun. Abone olmak için Tıklayınız