
Malzemeler
hazır yufka böreklik
lor peyniri
maydanoz
kızartmak için
sıvı yağ
Hazırlanışı -
yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür. - doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir. - her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır. - yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır. -
uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır. - hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir. - dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz. Afiyet olsun…
Abone olmak için Tıklayınız