Kuzu kebabı tarifi
Malzemeler
700 gr kuzu but kuşbaşı
3 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 adet yumurta
3 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 adet yumurta
Yapılışı:
Soğanları küp doğrayıp etlerle birlikte bir kâseye koyun ve 3 saat buzdolabında bekletin. Safranı 1 çorba kaşığı sirkede bekletin. Etleri buzdolabından çıkarın ve soğanlarından ayırın. Safran, tuz, karabiber, kırmızıbiber, yumurtanın sarısı ve etleri karıştırın. Sık sık çevirerek ızgarada pişirin. Sumak serpilmiş domates dilimleri ve basmati pirinçle servis yapın.
Abone olmak için Tıklayınız